• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ратна писма А.М. РОЗЕНТАЛ, 28. децембар 1992.
А.М. РОЗЕНТАЛ, 28. децембар 1992. Штампа Ел. пошта
Ратна писма

А.М. РОЗЕНТАЛ, 28. децембар 1992.92-049-п

РЕПУБЛИКА СРПСКА
ПРЕДСЕДНИК

Пале, 28. децембар 1992.
Прима: Господин А.М. РОЗЕНТАЛ
ЊУЈОРК  ТАЈМС

Поштовани господине Розентал,

Прочитао сам са изненађењем и задовољством вашу рубрику "О чему размишљам" објављену 22. децембра у Њујорк Тајмсу.

Са изненађењем, јер знам да у југословенској кризи имате више разумевања за муслиманску него за српску страну.

Са задовољством, јер сте показали, на начин како сте описали, да је израелска ситуација идентична српској, а то може да значи више разумевања за нас.

Срби живе овде више од 13 векова. У средњем веку Турци су окупирали веома развијену српску државу и уништили српску културу, која је у то време била водећа у овом делу Европе.

Током пет векова турске окупације неки Срби су прешли у ислам како би обезбедили многе привилегије. Ови Срби - преобраћеници су сада Муслимани и тврде да су посебна нација. Они су сада најљући непријатељ Срба. У 20. веку они су увек били на страни наших непријатеља и окупатора и учествовали су у геноциду над Србима.

Ослањајући се на фундаменталистичке режиме Ирана и Судана, а касније и Турске, Муслимани у Босни и Херцеговини нису желели да наставе да живе у Југославији, па су извршили једнострану и противуставну сецесију, натеравши Србе,  који чине око 35% становништва Босне и Херцеговине на већинској територији (64% укупне териорије је у приватном власништву Срба), да учине исто.

Пре признавања од стране међународне заједнице, Муслимани су прихватили трансформацију Босне и Херцеговине у конфедерацију која се састоји од три конститутивне државе. Одмах након признавања, Муслимани су започели рат са Србима како би поништили Лисабонски споразум о конфедерацији и истерали Србе из Босне и Херцеговине.

Муслимани у Босни и Херцеговини не прихватају да Срби имају исти статус као и они. Они желе да доминирају над Србима, на исти начин како су чинили пет векова. Муслимани су прогласили џихад против Срба.  Они не желе да прекину рат јер је ово за њих верски рат.

Срби имају две опције: или да напусте своју имовину и иселе се из Босне и Херцеговине или да прихвате "дхиммитуде"* и муслиманску доминацију. Трећа опција је да одбране себе и своје територије иако за то не постоји разумевање међународне заједнице.

Ваш чланак "Како сејете" је сликовит приказ онога што се дешава у Србији.
Примите, господине, изразе мог поштовања,

С поштовањем
др Радован Караџић 

* Значење овог израза није нам познато.

Rosenthal-28.12.92_1 Rosenthal-28.12.92_1 Rosenthal-28.12.92_1

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2009 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску