• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Поруке Брат Радована Караџића о хапшењу и изручењу: Демократе лагале, чекали да добију паре па да објаве…
Брат Радована Караџића о хапшењу и изручењу: Демократе лагале, чекали да добију паре па да објаве… Штампа Ел. пошта
Написао Ало!   
уторак, 24 јул 2018 09:50

Пре тачно десет година, 21. јула 2008. године објављено је да је ухапшен Радован Караџић. Та вест одјекнула је не само у Србији него и у светским медијима.

Лука Караџић, брат некадашњег председника РС, коме се тренутно суди у Хагу и даље тврди да је датум Радовановог хапшења намештен.

– Он је ухапшен 18. јула, а не 21., као што је то лагала Демократска странка. Држали су га три дана на непознатој локацији, док је Мики Ракић у Хагу преговарао око новца који је требало да добију за њега. Тек кад су пристали да исплате паре, објавили су да су ухапсили Радована – каже Лука.

Лука сам наводи да је знао да је Радован ухапшен, јер је био у сталној комуникацији с њим, а након 18. јула 2008. та комуникација је била прекинута. На питање да ли је веровао да ће његов брат икада  бити ухапшен и спроведен у Хаг рекао је да су желели још да га крију.

– Нама је био главни циљ да се сакрије што је дуже могуће, јер смо се надали да ће се нешто променити. Није се он крио из разлога што је кукавица, него да преко њега не свале сву кривицу на српски народ. Зна се каква је тада била кампања против Срба и Републике Српске у свету. Сада су ствари почеле да се полако мењају, али прекасно за многе Србе.  Не кажем да није било злочина од стране Срба, али су га чиниле све стране. Радован није знао за масакр у Сребреници, уверен сам исто да ни Младић није знао – наводи Лука.

– Био сам прошлог месеца у Хагу за братов рођендан, добро се осећа и даље се бори за истину. Он је оптимиста без обзира на све и без обзира на то о каквом се суду ради. Познајући њега, не сумњам да би Радован све поново исто урадио, јер зна због чега је то урадио и за кога се борио – закључује Лука.

 

https://vidovdan.org/info/brat-radovana-karadzica-o-hapsenju-i-izrucenju-demokrate-lagale-cekali-da-dobiju-pare-pa-da-objave/

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2018 >
н п у с ч п с
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 25 26 27 28
29 30 31        

Помоћ за Републику Српску