• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Поруке Холбрук је преварант, слагао је Радована и Српску!
Холбрук је преварант, слагао је Радована и Српску! Штампа Ел. пошта
Написао Alo!   

СОЊА КАРАЏИЋ ЈОВИЧЕВИЋ ЗА АЛО!

Thumbnail imageСпоразум Караџић-Холбрук дефинитивно је постојао, а “Ало!” вам открива како је изгледао и ко га је све потписао, а Соња, ћерка хашког оптуженика и некадашњег председника Републике Српске Радована Караџића, каже за наш лист да ће се “истина кад-тад открити”.

- Ми већ 22 године причамо о том документу, кад-тад ће се утврдити истина, сигурна сам у то - каже Соња Караџић Јовичевић за “Ало!” и додаје:

- Упорно понављамо да је мој отац изигран, да су га Холбрук и међународна заједница преварили. Знамо да постоји тај споразум, јер га не би повлачили из чиста мира да није било такве понуде. Знам свог оца, он то једноставно не би урадио. Многи су покушали да подвале Радовану потурајући разне лажне споразуме, али нема разлога да не верујем Крајишнику - каже за наш лист ћерка Радована Караџића и потпредседница Скупштине Републике Српске.

Момчило Крајишник, који је један од потписника тог документа, објавио га је у својој књизи “Јачи од силе и судбине”.

- Ово је финална верзија споразума Ричард Холбрук - Радован Караџић и дат је у јавност, а други део споразума је тајна. У овом првом делу се говори да се Радован Караџић повлачи из јавности и одриче свих функција и да неће ометати спровођење Дејтонског споразума, а у другом делу споразума се каже да ће Америка амнестирати Караџића од одласка у Хаг. То је тајни део, а писани не постоји, јер је то тражио Холбрук, да не би, како је рекао, дезавуисао Хашки трибунал - каже Крајишник за “Ало!” и додаје:

- Холбрук је рекао: “Немојте да то радимо због Хага, то ћемо ми дипломатијом урадити”, и због тога је тај део тајан. Овај први јавни део је написан и урађен пред Холбруком, који је са нама преговарао, а ту смо били Слободан Милошевић, Алекса Буха, Милан Милутиновић, Биљана Плавшић и ја. У дипломатији се дешавају и такве ствари да се не напише и не објави све што се уговори. Холбрук је тражио Караџићево повлачење са свих функција, а гарантовао му је да ће за њега Хаг бити прошлост, што је тада и договорено - каже он.

У документу се наводи да је споразум потписан јула 1996, када је Караџић већ био у бекству.

Када се Караџић 2008. појавио у Хашком трибуналу, позвао се на споразум са Холбруком, али је Холбрук брзо демантовао постојање таквог договора, а претпретресни судија Алфонсо Ори није дозволио Караџићу да каже шта су биле обавезе САД по том споразуму и тада су почеле спекулације да ли је постигнут тај споразум.

Алекса Буха, бивши министар иностраних послова Републике Српске, раније је изјавио да је заједно са Момчилом Крајишником и Слободаном Милошевићем у ноћи између 18. и 19. јула 1996. у Београду потписао тај споразум.

Станишић хеликоптером носио документ на потпис

Брат Радована Караџића каже за “Ало!” да то што је Холбрук нудио Караџићу знају и птице на грани.

“То је једна велика истина, коју су сви потврдили, од Милошевића па надаље. Јовица Станишић је хеликоптером ишао и носио тај документ да Радован потпише. И сам Хашки трибунал у образложењу пресуде рекао је да је постојао документ и договор са Холбруком, али да то као не осбобађа Караџића одговорности, иако је у том документу лепо написано да ће Радован бити ослобођен од гоњења. Када је Радован испоштовао договор, они су наставили по свом и то шаље поруку свима који ће у будућности правити договоре с Американцима да воде рачуна, јер они очито траже да само друга страна испоштују договор, а они не”, рекао је он.

 

http://www.alo.rs/holbruk-je-prevarant-slagao-je-radovana-i-srpsku/117410

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2017 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску