• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Поруке Радован Караџић: Својом жртвом изградили смо темељ РС, и оставили тестамент да памтимо и да се истином боримо за правду
Радован Караџић: Својом жртвом изградили смо темељ РС, и оставили тестамент да памтимо и да се истином боримо за правду Штампа Ел. пошта
Написао НСПМ / Срна   
субота, 13 мај 2017 08:20

петак, 12. мај 2017 | НСПМ | Срна

Први председник Републике Српске Радован Караџић упутио је вечерас писмо екипи документарног филма "Радован - повик иза зидова тамнице" са поруком да се истином бори за правду.
 
- У патњи и страдању мало нам је јасније зашто смо овде где смо, да издржимо искушење и подносимо на жртву оно најмилије, срећни када можемо принети на жртвеник себе и само себе уместо најмилијих - пише Караџић.

Он у поруци из Хашког трибунала оцењује да је српски народ страдалнички кроз векове и да нема дана када се од њега не очекује нешто најмилије, без роптања и са погледом упртим у даљине, како је Андрић запазио, тамо негде у време у коме је онај који даје смисао свакој жртви.

- Својом жртвом изградили смо темељ Републике Српске, свако на свој начин, и оставили тестамент да памтимо, да не заборавимо, да знамо истину и да се истином боримо за правду - поручује Караџић.

Он је упутио речи захвалности свима који су му указали и част и милост, од режисера и његове екипе, преко продуцента и организатора, до свих који су на било који начин допринели стварању и приказивању филма.

- А захвалан сам и народу којем је посвећен и овај филм и наша борба, којем је посвећена и намењена и наша жртва и наша Република Српска - написао је Караџић.

Караџићево писмо из Хага, прочитано на премијери филма у Бијељини на Дан Војске Републике Српске и празник Светог Василија Острошког, завршава се речима - "Нека вас све Господ Бог дарује својом бескрајном милошћу, на данашњи празник!".

 

 

http://www.nspm.rs/hronika/radovan-karadzic-svojom-zrtvom-izgradili-smo-temelj-rs-i-ostavili-testament-da-pamtimo-i-da-se-istinom-borimo-za-pravdu.html

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< мај 2017 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску