• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Поруке Митровић: Српска да покаже отпор хашкој пресуди Караџићу
Митровић: Српска да покаже отпор хашкој пресуди Караџићу Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
понедељак, 21 март 2016 20:37

БАЊАЛУКА, 20. МАРТА /СРНА/ - Пресуда Хашког трибунала првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу неће имати посљедице по уставно-правни, политички и територијални интегритет Српске, али Српска треба да јој искаже отпор и у томе покаже потребно јединство, сматра предсједник Републичке организације породица заробљених погинулих бораца и несталих лица Недељко Митровић.

"Ова пресуда неће имати никакве посљедице по Српску јер је ријеч о индивидуалном процесу против Караџића", оцијенио је за Срну Митровић и додао да Караџић није крив за оно за шта га терети Хашки трибунал, поготово за командну одговорност са некаквим "геноцидним посљедицама".

Он је указао да не може српска страна бити једини кривац за ратна дешавања у БиХ и бившој Југославији, поготово ако се имају у виду чињенице.

Митровић је нагласио да Република Српска треба да искаже отпор хашкој пресуди Караџићу и да је ово прилика да се у Српској створи политичко јединство, којег сада нема.

"Сви политички лидери, владине и невладине организације треба да искористе прилику да се уједине у одбрани Републике Српске", поручио је Митровић.

Митровић каже да је Хашки суд показао да није суд правде и истине који је спреман да санкционише све злочине, без обзира о коме је ријеч, већ да је политички суд у рукама свјетских моћника.

"Имајући у виду какав је однос Хашког трибунала био према Србима и какве су пресуде до сада изрицане српским нижерангираним војним и политичким званичницима, нисам оптимиста да ће Караџићу бити изречена блага казна", каже Митровић.

Хашки трибунал ће у четвртак, 24. марта, изрећи пресуду Караџићу.

 


http://www.srna.rs/novosti/385875/srpska-da-pokaze-otpor-haskoj-presudi-karadzicu-.htm

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску