• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Поруке Додик отворио студентски дом "Др Радован Караџић"
Додик отворио студентски дом "Др Радован Караџић" Штампа Ел. пошта
Написао СРНА / Блиц   
недеља, 20 март 2016 15:14

Thumbnail image

Срна | 20. 03. 2016 - 15:00h

Председник Републике Српске Милорад Додик открио је данас на Палама таблу са називом Студентског дома "Др Радован Караџић", након чега је посетио модерно здање изграђено у складу са највишим европским стандардима.

Заједно са Додиком таблу су откриле кћерка и супруга првог председника Српске - Соња Караџић Јовичевић и Љиљана Зелен Караџић.

Додик је рекао да је овај студентски дом посвећен човеку који је несумњиво поставио темеље Републике Српске - првом председнику Републике, који је потписао одлуку о изградњи Универзитета у Источном Сарајеву.

"Република Српска живела је и живи свих ових година у немогућим условима, оспоравана од самог почетка, јер је увек имала многе који су хтели да она не постоји. Такозвана међународна заједница од самог почетка упорно жели да уруши поверење људи у оно што се зове Република Српска, а да би то урадили онда покушавају да дискредитују људе који воде Републику. То траје и неће ни престати", истакао је Додик обраћајући се великом броју присутних.

Он је рекао да овај дом има снажну симболику у тренутку када првом председнику Републике Српске треба да буде изречена пресуда Хашког трибунала у поступку који је понижавајући за Српску.

Изградња Студентских домова на Палама почела је у октобру 2013. године. Влада Републике Српске преузела је на себе финансирање ова два објекта на Палама вриједности 12,7 милиона КМ који су грађени по европским стандардима тако да су поједине собе намењене за особе са посебним потребама.

Капацитет ова два објекта је 590 лежаја и једна кухиња.

Два објекта Студентског дома недавно су опремљена намештајем, а остало је да се опреми кухиња. Тендер за њено опремање биће отворен 24. марта.

На Палама делују Правни, Економски, Филозофски и Факултет физичке културе, које похађа више хиљада студената из Српске, Федерације БиХ, али и околних земаља.

 

 

http://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/dodik-otvorio-studentski-dom-dr-radovan-karadzic/w7s2jf0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску