• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Поруке Војислав Шешељ: Радован Караџић се аргументовано бранио у Хагу
Војислав Шешељ: Радован Караџић се аргументовано бранио у Хагу Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
петак, 21 новембар 2014 23:23

Радован Караџић се аргументовано бранио у Хагу, али суд је политички... Весна Пусић омиљени хрватски политичар... Лидер радикала не одустаје од тужбе против Хашког трубунала... Операција, можда, за два мјесеца...

Разговарала: Сања СРДИЋ

БЕОГРАД, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Лидер Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ оцјењује да БиХ никада неће моћи да функционише као нормална држава и да ће доћи до њене подјеле.

"Једина алтернатива подели јесте да се БиХ цела врати у састав Србије, али пошто је то сада илузорно очекивати - очигледно је да ће доћи до поделе", сматра лидер радикала.

Шешељ у интервјуу Срни истиче да је Радован Караџић на суђењу "изнео велики број докумената који иду у прилог српском народу", али да је, "нажалост, његову судбину лако сагледати".

"Једини начин да Радован Караџић и Ратко Младић буду ослобођени јесте да се деси нека катаклизмичка промена у светској политици", истиче Шешељ.

Он наглашава да је спреман да им помогне у борби са Трибуналом, али да "добро зна ко стоји иза Хашког суда".

Шешељ упозорава да су генерал Ратко Младић, као и Здравко Толимир, "толико болесни да их ниједан суд у свету, сем трибунала у Хагу, не би судио, јер се такво стање тумачи као - неспособност за процес".

Шешеља није брига због узбуђења у хрватској јавности које су произвели његово саопштење о Вуковару и његови иступи и наводи да су се "Хрвати залетјели као сом на дурдубак“."

"То је врста црва који живи у земљи и на њега се најефикасније лове сомови. Ја сам бацио дурдубак, сомови су се упецали - и шта сад“, каже Шешељ и за Срну открива да је саопштење намјерно послао само на хрватске редакције.

Лидер радикала каже да његов повратак и иступи "чак помажу председничкој кампањи Иве Јосиповића", а за министра иностраних послова Хрватске Весну Пусић наводи да је његов "најдражи хрватски политичар".

Мада је Пусићева упутила "дипломатско саучешће" Србији због Шешељевог повратка, он наводи да "има посебне симпатије за Весну Пусић, јер је зна још из дисидентских дана и цени је због њеног породичног /четничког/ педигреа са мајчине стране".

Шешељ каже да се "понаша сасвим нормално, да ради свој посао и да се неће добровољно вратити у Хаг". Он најављује да ће тужити Хашки трибунал, који му је ускратио 12 година нормалног живота.

"Суд у Стразбуру неће уопште да се бави Хашким трибуналом. Они су то одбили прије више од десет година. Ја сам тражио варијанту пред Њујоршким судом да тужим УН. Морам признати да је тешко ишло, али још нисам одустао од те замисли", наводи Шешељ за Срну.

Када је ријеч о здравственом стању, због ког је, према званичној верзији Трибунала, пуштен на привремену слободу, Шешељ открива да прелиминарни резултати, након четверодневног испитивања у Београду, указују да нигдје нема канцер, осим на јетри.

"То нису велики канцери... Отприлике два месеца ће требати да бисмо видели да ли је потребна операција или је то могуће сузбити хемиотерапијом" - појашњава Шешељ за Срну.

"Верујте, нема боље медицине од политике", наглашава лидер радикала.

Шешељ каже да ће његова породица "брзо пожелети да се врати у Хаг, јер им је променио свакодневни ритам живота".

"Сад имају велика оптерећења. Ја устајем у шест сати и будим све око себе. Све се сада мења за њих", закључује Шешељ.

 


http://www.srna.rs/novosti/256945/nema-bolje-medicine-od-politike.htm

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< новембар 2014 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Помоћ за Републику Српску