• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Поруке Маните се свађа, чувајте Српску!
Маните се свађа, чувајте Српску! Штампа Ел. пошта
Написао Вести   

06. 01. 2013. 01:10h | Ж. Марковић - Вести


Први председник Републике Српске Радован Караџић сматра да две најјаче партије у РС - Савез независних социјалдемократа и Српска демократска странка - морају што тешње да сарађују на нивоу БиХ јер од њиховог јединственог наступа зависи стабилност Републике.

НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕДИНСТВО СРБА: Радован Караџић

Информације о жестоком сукобу Милорада Додика и Младена Босића очигледно су допрле до Хага, па је Караџић преко посредника и неких медија у Бањалуци поручио да СНСД и СДС никако не би смеле да своје размирице из РС пренесу на рад у заједничким органима.

"Сукоби између СНСД-а и СДС-а у оквиру унутрашњих односа у Српској су, према Караџићевом мишљењу, чак и пожељни будући да, како каже, само јака опозиција може да донесе напредак у демократском и сваком другом капацитету РС. С друге стране, ове странке своје политичке размирице из РС никако не би смеле да пренесу и у заједничке органе БиХ, будући да од њиховог јединственог наступа зависи стабилност Српске", пренео је Караџићев став извор из Хашког трибунала.


Додик спушта лопту


Извор "Вести" близак врху СНСД-а тврди да је и Милорад Додик схватио да је у доброј мери претерао када је изрекао низ оптужби на рачун СДС-а.


- Ефектан и оштар Босићев одговор мало га је пореметио, па је одлучио да спусти лопту. Осим тога, Додик је схватио да се прилично залетео и кад је у питању напад на БН телевизију, али прозивке на рачун ове медијске куће имају и много дубљу позадину која има везе и с неким људима из његовог окружења - каже наш извор.

Караџић оцењује да се и у будућности могу очекивати бројне кризе и притисци, пре свега иницирани од стране Бошњака, који ће ићи у смеру уставне прекомпозиције БиХ на штету српског народа.

- Уколико Срби остану јединствени и чврсти у ставу да одбране Српску, Караџић сматра да било каква иницијатива на њихову штету, ма од кога долазила, нема шанси за успех. Одбрана и очување Републике Српске је, према Караџићевим речима, свети завет који обавезује све Србе, без обзира на то где живе - речи су извора из Хага.

Да сукоб између СНСД-а и СДС-а никако није добар за РС и њене интересе, оцењују и поједини аналитичари и интелектуалци. Професор са Факултета политичких наука у Бањалуци Ђорђе Вуковић тврди да би раскид сарадње две партије у Сарајеву био погубан по обе стране, а истовремено би се потврдили да су им, и једнима и другима, страначки интереси изнад националних.

Тензије је покушао да смири и сам Милорад Додик. Он је новинарима изјавио да сви у Српској треба да се окупе и очувају њену стабилност. Будући да је сукоб између њега и СДС-а избио због прозивки у вези са борбом против криминала и корупције, Додик је позвао странку Младена Босића да, ако има конкретна сазнања о корупцији, све пријави надлежним институцијама.


Лажне оптужбе


Демократска партија (ДП) Драгана Чавића оценила је да председник Републике Српске Милорада Додика дели грађане оптужбама на рачун опозиције и измишљањем страних плаћеника и домаћих издајника.

"Уместо да изражава државно јединство, он изражава државно нејединство које сам у континуитету производи лажима и оптужбама на рачун опозиције и измишљањем страних плаћеника и домаћих издајника у редовима оних који га с правом критикују", пише у саопштењу опозиционе ДП.
 

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/282310/Manite-se-svada-cuvajte-Srpsku-

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јануар 2013 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску