• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Радован Караџић: Српски народ и ја смо већ победили, РС је створена, а жртва коју ја подносим мања је од других Штампа Ел. пошта
Написао Фонет /НСПМ   

четвртак, 21. март 2019 | Фонет | НСПМ

Српски народ и ја заједно са њим смо већ победили, Република Српска је створена, а српски народ је слободан у властитој држави,
 
Истакао је Радован Караџић у поруци коју је у програму РТРС прочитао адвокат и члан тима његове одбране Марко Сладојевић

 

Сладојевић је након пресуде Карџићу који је осуђен на доживотну казну затвора, рекао да је с Караџићем разговарао пола сата.

Радио-телевизија Републике Српске (РТРС) омогућила је Сладојевићу да у програму прочита поруку Караџића.

 

Опширније...
 
Спутњик у Караџићевој постојбини: Неправда! Знамо ми Радована! Штампа Ел. пошта
Написао Небојша Поповић | Спутњик   

20.03.2019 | Небојша Поповић | Спутњик

Село Петњица у општини Шавник у Црној Гори познато је као постојбина братства Караџић. У овом селу у којем се сви презивају Караџић мјештани су нарочито поносни на три своја презимењака – Вука, Шуја и Радована. Овај трећи осуђен је данас у Хагу на доживотну казну затвора, а Спутњик је изрицање пресуде пратио са његовим рођацима у Петњици.

За становнике села Вук Караџић као творац српске азбуке налази се на првом мјесту, па ће вам радо са поносом показати гдје се и данас налази огњиште гдје је рођен Вуков отац Стефан. Да мјештани с поносом истичу чињеницу да Вук Караџић води директно поријекло из Петњице, сада свједочи и готов спомен-парк са амфитеатром, који је 2005. године у том селу направљен у Вукову част.

Опширније...
 
КАРАЏИЋ ЗА НОВОСТИ УОЧИ ПРЕСУДЕ: Ко ујутру прогута свој понос, можда нешто и вечера Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   

С. Ј. М. - Ј. М. | 20. март 2019 | Вечерње новости

Бивши председник РС смирен, добро се држи и нада се слободи. "Новостима" послао афоризме. Брат Лука: Радован се добро осећа и држи, оптимиста је и верује да је правда достижна

РАДОВАН Караџић смирен дочекује изрицање правоснажне пресуде у Хагу. Дубоко верује да ће Жалбено судско веће исправити неправду из првостепене пресуде и уважити аргументе из његове жалбе. Уочи јавног саопштавања одлуке, "Новостима" је послао четири своја афоризма која је написао у притвору у Схевенингену и које објављујемо уз овај текст.

Опширније...
 
Караџић, Младић, Станишић и Жупљанин апелују на јединство за очување Српске Штампа Ел. пошта
Написао РТРС   
субота, 16 фебруар 2019 19:16

15/02/2019 |  РТРС

Преостала четворица Срба који се налазе у притворској јединици затвора Уједињених нација у Схевенингену Радован Караџић, Ратко Младић, Мићо Станишић и Стојан Жупљанин више брину за судбину Републике Српске и српског народа него за властиту судбину и њихова порука је да по сваку цијену треба сачувати Српску, изјавио је Срни потпредсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин.

Жупљанин је послије тродневне посјете Србима у притворској јединици у Схевенингену рекао да је њихов став да је Српску могуће сачувати једино постизањем пуног јединства свих политичких представника и носилаца власти из реда српског народа.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 17

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2018 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску