• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Интервјуи Радован Караџић у Подгорици: У Црној Гори има више Срба од оних који кажу да су Срби
Радован Караџић у Подгорици: У Црној Гори има више Срба од оних који кажу да су Срби Штампа Ел. пошта
Написао ИН4С   
субота, 04 мај 2019 15:09

ИН4С - 03/05/2019

Уколико хоћеш да је дијете и држава твоја ти мораш да је правиш сам.

Радован Караџић, бивши предсједник Републике Српске, на трибини др Момчила Крајишника у Подгорици, изјавио је да су Црна Гора и Србија увијек били једно и да је опасно играти се са идентитетом.

Он се у телефонском разговору обратио публици у „Српској кући“ гдје је одржан поменути скуп.

–Све што је вриједно рађа се у крви, тако је са дјететом и државом. Уколико хоћеш да је дијете и држава твоја ти мораш да је правиш сам.

Црна Гора је на Берлинском конгресу увећана пет пута и припојене су јој територије Васојевића, Дробњаци, Кучи, Пипери, све српски крајеви и можемо ли ми бити нешто друго када смо тако дуго били Срби. Опасно је играти се са идентитетом и опасно је мислити да си нешто друго када ниси то друго и љут си на оне који су остали оно што јесу.

У Црној Гори је много више Срба од оних који не смију да кажу да су Срби. Сукоби између Србије и Црне Горе били су само династички, они су се свађали, али народ је остао један. Ми, Срби из Црне Горе, смо напунили Србију и она је од нас настала. Треба бити благ према онима који неће да буду Срби и све ће то доћи у ред, али је опасно играти се са нечим што настаје 1000 година. Треба им опростити и биће то у реду једног дана, поручио је Караџић.

Др Крајишник је говорио о настанку Републике Српске и истакао је да ње не би било да није било Радована Караџића и СДС-а. По његовим ријечима, РС је створена на жртви српскога народа, али и Божјом вољом, јер није било лако издржати све нападе на РС.

–РС је настала онда када су муслимани одлучили да на својој сједници прогласе независну БИХ, а ми нијесмо имали избора него да прогласимо своју државу. Срби су имали више устанака, чак четири, а овај посљедњи створио је српску државу са оне стране Дрине, што се први пут десило и због тога је морамо чувати иако је она неуништива, рекао је др Крајишник.

 


https://www.in4s.net/radovan-karadzic-u-podgorici-u-crnoj-gori-ima-vise-srba-od-onih-koji-kazu-da-su-srbi/

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< мај 2019 >
н п у с ч п с
      1 2 3
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску