• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
субота, 23 март 2019
Крај позоришта лутака Штампа Email
субота, 23 март 2019 23:59 Анализа д. пресуде

Хашки међународни амерички суд, како га цинично називају заклети љубитељи права, уништио је задуго сваку могућност помирења на простору бивше Југославије намјерно фаворизујући политички, војно, морално и медијски једне и урнишући на тим пољима друге /Србе/

БИЈЕЉИНА, 21. МАРТА /СРНА/ - Коначном пресудом Радовану Караџићу и првостепеном пресудом Ратку Младићу Хашки суд заокружује основну политичку мисију - доказати да су Срби једини кривци за ратове у бившој Југославији, да су Бошњаци и Албанци жртве, а да је једина хрватска кривица - сукоб са Бошњацима.

Опширније...

Кривда за Радована Штампа Email
субота, 23 март 2019 23:47 Анализа д. пресуде

ИН4С | 22/03/2019 | Марко Ковачевић

Иначе у овом процесу важила је презумпција кривице и терет доказивања да је другачије био је на Радовану и његовом адвокатском тиму.

Кривица Радована Караџића пред судом у Хагу је идеологизована. Суд нису занимали докази, њихово постојање или непостојање, занимало га је само да одржи на површини накнадне кострукције, направљене после рата у Босни и Херцеговини, које треба да послуже као политички аргумент против српског народа и његових државотворних стремљења. Иначе у овом процесу важила је презумпција кривице и терет доказивања да је другачије био је на Радовану и његовом адвокатском тиму. Свједочења српских војника и цивила нису вреднована једнако као свједочења војника других страна у рату и међународних мисија. Тако је било и са доказима одбране без обзира на њихову правну снагу.

Опширније...

Вучић: Република Српска је дејтонска и уставна категорија Штампа Email
субота, 23 март 2019 23:43 Реаговања 2

23/03/2019 | РТРС | СРНА

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да је Република Српска дејтонска и уставна категорија и да пресуда Радовану Караџићу не може да значи њено укидање.

- Онима који маштају да пресуда Радовану Караџићу може да значи укидање Републике Српске, мој одговор је да је Република Српска дејтонска и уставна категорија - рекао је Вучић новинарима у Сремској Каменици, гдје је обишао зграду Радио-телевизије Војводине, која је оштећена у НАТО агресији.

Опширније...

Радован никад јачи Штампа Email
субота, 23 март 2019 23:39 Реаговања 2

23.03.2019 | Ђ. Баровић - Вести

Марко Сладојевић, један од правних саветника др Радована Караџића оцењује за "Вести" да је изречена доживотна казна затвора за првог председника РС скандалозна и јасна политичка порука коју ће и Караџић и његови сарадници покушати да оборе у поступку ревизије.

- За ревизију поступка је довољна само једна нова битна чињеница, а ми смо током процеса Суду доставили најмање стотинак таквих доказа и ниједан није разматран. Ни у првостепеној пресуди, а затим у жалби Тужилаштво и на крају у овој пресуди, нисмо добили одговор на главни аргумент Караџићеве невиности, а то су више од 70 строго поверљивих наређења о хуманом поступању са цивилима и заробљеницима. Суд је назвао те доказе "пропагандом", мада је реч о строго поверљивим наређењима која су била ван домашаја јавности. То је својеврстан апсурд - истиче Сладојевић.

Опширније...

Страна 1 од 2
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2019 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
24 25 26 27 28 29 30
31            

Помоћ за Републику Српску