• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
јануар 2019

четвртак, 31 јануар 2019

Жалбено веће одбило захтев др Караџића Штампа Email
четвртак, 31 јануар 2019 00:00 Вести

Жалбено веће Међународног резидуалног механизма за кривичне трибунале одбацило је у потпуности захтев др Караџића за преиспитивање повлачења судије Теодора Мерона из поступка по жалби. Претходно је др Радован Караџић поднеском тражио да се без одбизира на повлачење судије Мерона Жалбено веће изјасни о томе да ли је бављењем предметима у другим и претходним поступцима судија Мерон показао пристрастност.

 

Опширније...

Хаг уништио доказе како би Србе осудили за „Маркале“ Штампа Email
четвртак, 31 јануар 2019 00:00 Случај „Маркале“

БЕОГРАД, 30. ЈАНУАРА /СРНА/ - У Хашком трибуналу плански су оштећени материјали који иду у прилог српским оптуженицима, а један од примјера је уништавање доказа, како би Србе осудили за експлозију на сарајевској пијаци "Маркале", тврди адвокат Бранко Лукић, бранилац генерала Ратка Младића.

"Тужилаштво и секретаријат суда су једна машинерија. Крију доказе, лажу уништавају и нико за то неће одговарати", рекао је Лукић, наводећи да је један реп мине са Маркала уништен током суђења Радовану Караџићу, а други током суђења Ратку Младићу.

Он је за "Вечерње новости" изјавио да су у Хаг донесена два репа мина као докази злочина на Маркалама, те да је један наводно пао 1994, а други 1995. године.

Опширније...


среда, 30 јануар 2019

БИВШИ СУДИЈА ХАШКОГ ТРИБУНАЛА ОПТУЖУЈЕ КОЛЕГУ: Антонети припрема ослобађање Караџића и Младића Штампа Email
среда, 30 јануар 2019 00:00 Ставови

Танјуг | 30. јануар 2019 | Вечерње новости

Сплитска Слободна Далмација пише да је Флаг пре неког вемена демонстративно поднео оставку на судијску дужност, наводећи да то није учинио само из приватних разлога

Кристоф Флуг, бивши судија хашког трибунала и Међународног резидуалног механизма оптужио је судију Жан Клод Антонетија да за хашке оптужнике, Радована Караџића и Ратка Младића, припрема ослобађајућу или бар пресуду са значајно блажом казном у односу на већ изречене у првостепеном поступку.

Сплитска Слободна Далмација пише да је Флаг пре неког вемена демонстративно поднео оставку на судијску дужност, наводећи да то није учинио само из приватних разлога.

Опширније...


уторак, 29 јануар 2019

Oslobađajuća presuda za Karadžića i Mladića? Штампа Email
уторак, 29 јануар 2019 00:00 Ставови

Datum 29.01.201 | Prevod i adaptacija: Jasmina Rose | DW


Bivši Haški sudac Christoph Flügge u intervjuu za njemački list Die Zeit zabrinut je što neke zapadne zemlje "ugrožavaju nezavisnost suda". Smatra apsurdnom odluku sudije Antoanettija o smjeni Merona, Agiusa i Liuja.

Njemački list "Die Zeit" objavio je intervju sa Christophom Flüggeom, sudijom Haškog tribunala, a poslije i Međunarodnog rezidualnog mehanizma, koji je prije nekoliko dana podnio ostavku, ali kako je istakao - "ne samo iz privatnih razloga". Razočaran je što "generalni sekretar UN-a nije produžio službu turskom veoma iskusnom kolegi" , jer vlada u Ankari smatra da je on član Guelenovog pokreta. Posebno je zabrinut što "neke zapadne zemlje ugrožavaju nezavisnost suda". Osvrće se na haška suđenja za zločine na području bivše Jugoslavije i pita se kako su neki uopšte postali sudije. Smatra apsurdnom odluku francuskog sudije Jean-Claudea Antonettija, da prihvati zahtjev Mladićeve i Karadžićeve Odbrane i iz žalbenog postupka zbog navodne pristrasnosti isključi sudije Theodora Merona, Carmela Agiusa i Daqun Liua. Kaže i da Srbija nanosi štetu međunarodnom pravu i kritikuje vladu Srbije koja službenim limuzinama dočekuje osuđene za ratne zločine. Evo dijela intervjua, koji je Christoph Flügge dao za njemački Die Zeit.

Опширније...

Страна 1 од 3
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јануар 2019 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску