• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
уторак, 25 октобар 2016
Повеље додијељене на основу историјских чињеница Штампа Email
уторак, 25 октобар 2016 22:52 Саопштења

БАЊАЛУКА, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало изјавио је данас Срни да су у парламенту Српске повеље додијељене истакнутим појединцима на основу историјских чињеница које се не могу мијењати.

Поводом става високог представника у БиХ Валентина Инцка да је додјела повеља у парламенту Српске лицима оптуженим и осуђеним за ратне злочине неприхватљива пракса, Бркало је рекао да се то може некоме свиђати или не, али да се чињенице не могу мијењати.

"Повељу су добили сви предсједници Народне скупштине, а господин /Момчило/ Крајишник био је предсједник Народне скупштине", рекао је Брчкало.

Опширније...

Циљ пресуде Кaраџићу - Приказати Српску као злочиначку творевину Штампа Email
уторак, 25 октобар 2016 22:29 Анализе

БЕОГРАД, 25. ОКTОБРА /СРНА/ - Пресуда Хашког трибунала некадашњем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, између осталог, има за циљ да се постепено народу наметне свијест да је Српска тобоже злочиначка творевина, речено је данас на промоцији књиге Милана Благојевића "Политичка анатомија једне пресуде, ментална десупстанција Републике Српске" на Београдском сајму књига.

"Tом пресудом се није судило само Радовану Караџићу, него и Републици Српској. Суштина је да се Српска покушава приказати као злочиначка творевина, те да је она, чим је основана, наводно за циљ имала протјеривање муслимана и Хрвата са територије Српске", рекао је Благојевић и додао да је ово прва научна монографија и анализа пресуде Караџићу.

Професор Владимир Ђурић рекао је на промоцији књиге да се пресудом покушавају убиједити грађани Републике Српске да се одрекну једне такве творевине, односно сопствене државе.

Опширније...

Промовисане књиге Радована Караџића и Винка Пандуревића Штампа Email
уторак, 25 октобар 2016 22:21 О стваралаштву

БЕОГРАД, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - На Сајму књига у Београду вечерас су, у организацији Борачке организације Републике Српске, представљена три наслова која, према оцјени рецензената, представљају сјајну документацијску грађу и могу послужити као оптужница против оних који су употријебили лаж у борби против истине о томе како је настала и одбрањена Република Српска.

Посебно интересовање публике изазвало је представљање књиге "Мермерна истина о Босни", аутора Радована Караџића, која садржи уводне и завршне ријечи из судског поступка вођеног против првог предсједника Републике Српске.

Адвокат тима одбране Горан Петронијевић рекао је да се из садржаја књиге може закључити да тим одбране у Хагу није бранио само Караџића, већ, прије свега, Републику Српску.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2016 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску