• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
субота, 23 април 2016
Kojic: Mortal Remainds in Srebrenca and Tomasica need to be Re-examined Штампа Email
субота, 23 април 2016 17:15 Реаговања

BANJALUKA, April 23 /SRNA/ - The director of the Republika Srpska Centre for the Investigation of War and War Crimes and the Search for Missing Persons, Milorad Kojic, feels that mortal remains should be re-examined in order to determine the exact number of Bosniaks killed in Srebrenica and Tomasica near Prijedor.

“Only the re-examination of mortal remains can give a true answer to obvious manipulations with the number of killed Bosniaks,” Kojic told SRNA.

When it comes to Srebrenica, Kojic stressed that rulings handed down to Serbs by the ICTY mention different numbers of killed Bosniaks, which raises a doubt about the veracity of the number of killed Bosniaks which is inscribed in the Potocari Memorial Centre.

Опширније...

Којић: Потребна ревизија посмртних остатака у Сребреници и Томашици Штампа Email
субота, 23 април 2016 17:09 Реаговања

БАЊАЛУКА, 23. АПРИЛА /СРНА/ - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић сматра да је потребно извршити ревизију посмртних остатака да би се утврдио тачан број страдалих Бошњака у Сребреници и Томашици код Приједора.

"Ревизија посмртних остатака једино може дати прави одговор на очигледне манипулације бројем страдалих Бошњака", рекао је Којић Срни.

Када је ријеч о Сребреници, Којић је нагласио да су се у пресудама Србима у Хашком трибуналу стално појављивале различите бројке о броју страдалих Бошњака, што доводи у сумњу вјеродостојност самог податка о броју несталих Бошњака који је истакнут у Меморијалном центру у Поточарима.

Опширније...

Караџић затражио пуштање на привремену слободу Штампа Email
субота, 23 април 2016 00:55 Вести

БЕОГРАД, 22. АПРИЛА /СРНА/ - Бивши предсједник Републике Српске Радован Караџић затражио је од Хашког трибунала да га пусти на привремену слободу у Републику Српску, све док не буде одлучено о жалби, коју ће уложити на првостепену осуђујућу пресуду.

Караџић је у поднеску подсјетио да, према правилима суда, има право да буде пуштен на привремену слободу и обећао да ће се у вратити на сваки позив суда у Хаг, као и да неће предузимати било какве кораке који ми могли представљати опасност за свједоке или жртве.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2016 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску