• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
недеља, 03 април 2016
Махмуљин је један од 19 одговорних Штампа Email
недеља, 03 април 2016 21:03 Муџахедини у БиХ

Сеад Делић, Фаил Хасанагић, Халил Брзина, Рефик Лендо, Фуад Зилкић, Абу Мали, Ајман Авад, Абу Хамза... су особе против којих су поднесене кривичне пријаве, али је правосуђе БиХ ту стало

 
БИЈЕЉИНА, 3. АПРИЛА /СРНА/ - Командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин само је један од деветнаест идентификованих и дјелимично идентификованих лица, припадника такозване Армије БиХ и страних добровољаца против којих су поднесене кривичне пријаве о злочинима почињеним над Србима на подручју Озрена и Возуће у јулу и септембру 1995. године.

Због ових злочина МУП Српске је Tужилаштву БиХ поднио извјештај о ратном злочину против команданта Другог корпуса такозване Армије БиХ Сеада Делића, команданта 35. дивизије такозване Армије БиХ Фаила Хасанагића, команданта Седме муслиманске бригаде Халила Брзине, команданта оперативне групе Босна Завидовићи-Жепче Рефика Ленде и команданта 328. бригаде Фуада Зилкића.

Опширније...

Изетбеговић није био за БиХ и Југославију, већ за исламску државу Штампа Email
недеља, 03 април 2016 18:25 Подела БиХ

БиХ је држава у којој се сваког априла, већ 24 године, изнова отварају полемике и износе "нове" историјске чињенице о узроцима почетка рата на просторима бивше Југославије, односно рата у БиХ или, како је то у овој несрећној земљи уобичајено рећи - почетку "агресије", "грађанског рата", "трагичног сукоба народа", "отаџбинског" и "домовинског рата"...

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 3. АПРИЛА /СРНА/ - Идеја бившег бошњачког лидера Алије Изетбеговића почетком деведестих година у БиХ, у суштини, није била ни БиХ ни Југославија, него успостављање исламског друштва, формирање исламске власти и стварање простора у дијелу БиХ и Југославије на којем је желио да прогласи исламску државу, оцјењује за Срну експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

"Без сумње је да су Алија Изетбеговић и његова политичка странка, уствари вјерски покрет у СДА, приредили Бошњацима највеће историјске поразе и највећу срамоту прихватајући идеју разбијања властите државе, бивше Југославије. Изетбеговић је још у априлу 1991. године, дакле годину дана прије почетка рата у БиХ, регрутовао и наоружао своје кадрове из СДА и посало их у Хрватску на обуку у кампове у Јастребарском и Ђакову", каже Галијашевић.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2016 >
н п у с ч п с
          1 2
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску