• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
среда, 23 март 2016
Љиљана Булатовић Медић: Сутра ће ОНИ ТАМО прочитати Штампа Email
среда, 23 март 2016 21:43 Поруке

Сутра ће ОНИ ТАМО прочитати оно шта су им сатане давно наложиле: првом Председнику прве Ослобођене Републике Српског народа да ЗАТО – ЈЕСТЕ  КРИВ!

СВИ СРБИ  који су остали у Хагу КРИВИ СУ! И сви они мученици што гњиле у оковима лажи којекуда по свету. НЕЗАШТИЋЕНИ од увреда и понижења. КРИВИ СУ. И они што су се узнели у чиста небеса КРИВИ СУ. И ми, који знамо да НИСУ КРИВИ – КРИВИ СМО.

Више стрепе ноћас зликовци него праведници. Наши ПРАВЕДНИЦИ ЗНАЈУ да зликовци носе мрачне одоре из којих ће бљувати отров мржње према невинима.

Сутра ће колоплет мржње заиграти по одајама сивог дома у Хагу. И све што буде – мрзитељима ће бити мало.

Опширније...

Робинсон: Нов потез Тужилаштва Штампа Email
среда, 23 март 2016 18:32 Вести

Правни саветник др Радована Караџића објавио је предвече, да је данас током данашњег поподнева од Тужилаштва хашког Трибунала добио још 208 страница ослобађајућег материјала који саржи чињенице које иду у прилог одбране. Понашање Тужилаштва је - без коментара.

Опширније...

Радован Караџић: Сребреницу не могу негирати, али је преувеличана Штампа Email
среда, 23 март 2016 14:06 Интервјуи

23.03.2016 10:51 | Birn | Глас Српске

Хаг - Радован Караџић, први предсједник Републике Српске (РС), којем ће у четвртак, 24. марта, бити изречена пресуда на суђењу за геноцид и злочине почињене у Босни и Херцеговини, у ексклузивном интервјуу за Балканске истраживачке мреже (БИРН) казао је да не постоји разуман суд који би га осудио.

"Моја су очекивања иста. Знам шта сам хтио, шта сам урадио, чак и о чему сам сањао, и не постоји разуман суд који би ме осудио. Колико год да је високопозиционираних званичника босанских Срба осуђено", рекао је Караџић, који се од љета 2008. године налази у притворској јединици у Сцхевенингену.

У интервјуу говори о злочинима у Сребреници не поричући их, али се противи обиму и позадини онога што се десило. За злочин на сарајевским Маркалама, који назива инцидентом, казао је да ниједан Србин не би био осуђен да му се суди на основу докумената Уједињених нација (УН) и то пред судом УН-а.

Караџић је рекао да је његова "стална борба за очување мира, спречавање рата и смањење патњи свих људи без обзира на вјеру, представљала узоран труд вриједан поштовања", и додао да БиХ данас треба комисија за истину.

За ратна дешавања Караџић је окривио "страно мијешање", појаснивши да би остварио конструктивно и компромисно рјешење са Изетбеговићем јер су били на "плодоносном путу".

Опширније...

Лука Караџић: Радована је Бог послао да заштити сва три народа у БиХ Штампа Email
среда, 23 март 2016 13:19 Ставови

10:03 23.03.2016 | Никола Јоксимовић | © Sputnik

Са Луком Караџићем разговарали смо телефоном док је путовао у Хаг, да присуствује изрицању пресуде свом брату Радовану, које заказано за 24. март. Лука Караџић се нада да ће пресуда бити праведна, донета без мешања интереса великих сила.

Господине Караџићу, какву пресуду очекујете да буде изречена вашем брату 24. марта?

— Искрено се надам да ће пресуда бити, први пут за Србе, заснована на праву и правди. Надам се да су престали интереси великих сила којима је стало да се Срби осуде. Видите и сами какве су пресуде биле Србима и људима других националности. Не знам тачно шта да кажем, надамо се најбољем, а плашимо се најгорег.

Колико се често виђате са братом? Можете ли нам рећи како се осећа и какво му је здравствено стање?

— Здравствено стање му је добро, хвала богу. Не виђамо се често, јер му у посету долази много људи — и ближа и даља породица. Чујемо се телефоном најмање два пута недељно. Имао је мало проблема са жучном кесом, то је на најбољи могући начин завршено. Лечен је у Краљевској болници у Холандији. Нема никаквих примедби, што се тиче особља, било у притворској јединици, а посебно у болници где је оперисан.

Опширније...

Страна 1 од 3
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску