• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
понедељак, 21 март 2016
Митровић: Српска да покаже отпор хашкој пресуди Караџићу Штампа Email
понедељак, 21 март 2016 20:37 Поруке

БАЊАЛУКА, 20. МАРТА /СРНА/ - Пресуда Хашког трибунала првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу неће имати посљедице по уставно-правни, политички и територијални интегритет Српске, али Српска треба да јој искаже отпор и у томе покаже потребно јединство, сматра предсједник Републичке организације породица заробљених погинулих бораца и несталих лица Недељко Митровић.

"Ова пресуда неће имати никакве посљедице по Српску јер је ријеч о индивидуалном процесу против Караџића", оцијенио је за Срну Митровић и додао да Караџић није крив за оно за шта га терети Хашки трибунал, поготово за командну одговорност са некаквим "геноцидним посљедицама".

Опширније...

Савчић: Српска мора наставити правну битку Штампа Email
понедељак, 21 март 2016 16:51 Ставови

БАЊАЛУКА, 20. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић сматра да првостепеном пресудом првом предсједнику Српске Радовану Караџићу, коју ће Хашки трибунал изрећи 24. марта, неће бити завршена правна битка, већ ће услиједити њен наставак у којем би Република Српска морала да се максимално ангажује с циљем оспоравања сваке тачке пресуде.

Савчић је рекао Срни да постоји много агрумената за оспоравање, као и да треба инсистирати на чињеницама утврђеним у другим пресуђеним предметима, као што су суђења хрватским генералима Анти Готовин и Младену Маркачу, када је ријеч о употреби артиљерије.

"На примјер, оптужница за Сарајево је једна од тачака у којој је наведeно непропорционална употреба силе, али, са друге стране, имамо ослобађајућу пресуду за ове хрватске генерале који су користили неупоредиво већу силу за протјеривање Срба из Републике Српске Крајине", навео је Савчић.

Опширније...

Поповић: Пресуда Караџићу требало би да буде ослобађајућа Штампа Email
понедељак, 21 март 2016 16:44 Ставови

БАЊАЛУКА, 20. МАРТА /СРНА/ - Правни експерт Витомир Поповић сматра да би предстојећа пресуда Хашког трибунала првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу могла да буде ослобађајућа ако би била донесена по праву, али пошто је ријеч о политичком суду могуће је да буде и осуђујућа.

"И када би пресуда била осуђујућа, мислим да не би имала негативну конотацију за Републику Српску или било кога јер не постоји колективна одговорност", рекао је Поповић Срни.

Он не сматра да ће пресуда Караџићу бити најзначајнија пресуда Хашког трибунала, како је најавио главни тужилац Серж Брамерц.

Опширније...

Циљано амнестирање терориста у Бих Штампа Email
понедељак, 21 март 2016 13:51 Муџахедини у БиХ

САРАЈЕВО, 20. МАРТА /СРНА/ - Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић рекао је Срни да у БиХ не постоји политика кажњавања терориста него њиховог ослобађања, иако терористички чин представља еквивалент ратног злочина у мирнодопском периоду.

Истовремено, док у Сарајеву хапсе и дисциплинују политичке лидере, каже Галијашевић, терористи се награђују и амнестирају од сваке одговорности.

"Одговор из Сарајева је подршка терористима, јер Тужилаштво БиХ са Гораном Салиховићем на челу, Сипа са Перицом Станићем, ОБА са Османом Мехмедагићем Осмицом и Министарство безбједности са Драганом Мектићем обмањују цјелокупну европску јавност како се, наводно, у БиХ води борба против тероризма и да је БиХ поуздан партнер у тој борби. А уствари у БиХ се џихадисти пуштају на слободу и амнестирају", истакао је Галијашевић у изјави Срни.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску