• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
субота, 19 март 2016
Ђокић: Пресуда Караџићу биће политичка Штампа Email
субота, 19 март 2016 13:00 Вести

ЈАХОРИНА, 19. МАРТА /СРНА/ - Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да без обзира на то какву одлуку донесе Хашки трибунал у случају првог предсједника Републике Српске Радована Караџића грађани Српске разумију да је то био политички процес, те нагласио да Федерација БиХ прижељкује да и Ратко Младић и Војислав Шешељ буду драконски кажњени за дјела која нису починили.

Ђокић очекује да ће Бошњаци покушати да изврше нови притисак на Републику Српску, тако што ће ангажовати међународну заједницу да настави политику притиска на Српску и да је трансформише у неку заједницу која би њима одговорала.

Опширније...

Пресуду Караџићу третирати јединствено у Српској Штампа Email
субота, 19 март 2016 01:06 Вести

БАЊАЛУКА, 18. МАРТА /СРНА/ - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изразио је наду да ће пресуда коју Хашки трибунал изрекне првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу бити у Српској третирана јединствено.

Стевандић сматра да би та пресуда, у односу на генерала Момчила Перишића, Анту Готовину и друге хрватске генерале, требало да буде ослобађајућа.

"Као што видите у Федерацији БиХ постоје припреме, опструишу се неки регионални пројекти типа помирења или заједничких комисија у очекивању некаквих резултата пресуде Караџићу", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Опширније...

Крајишник вјерује да ће Караџић бити ослобођен Штампа Email
субота, 19 март 2016 00:53 Вести

Адвокат Радована Караџића Петер Робинсон у изјави за лист The Guardian очекује да ће његов брањеник бити проглашен кривим за ратне злочине и да већ планирају жалбу на пресуду која ће бити изречена наредне седмице у Хашком трибуналу.

Предратни предсједник Скупштине БиХ, један од оснивача Републике Српске и ратни предсједник њене скупштине, послијератни члан Предсједништва БиХ и највише рангирани званичник с простора бивше Југославије који је у Хашком трибуналу осуђен за ратне злочине, казао је да очекује ослобађајућу пресуду за Караџића.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску