• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
недеља, 19 јул 2015
Mirror.co.uk: ISIS set up stronghold in the heart of Europe as terrorists secretly buy land near an isolated village Штампа Email
недеља, 19 јул 2015 19:30 Муџахедини у БиХ

Serbian Language translation

22:00, 18 July 2015
By Patrick Hill, Ed Wight

ISIS stronghold: An entrance to the Bosnian village of Gornja Maoca Reuters/ MirrorSecurity services think the area in Bosnia is used for ISIS training camps and could be a base for devastating terror attacks on the West

REUTERS An entrance to the Bosnian village of Gornja Maoca
ISIS stronghold: An entrance to the Bosnian village of Gornja Maoca

Islamic State have established a stronghold in mainland Europe, a Sunday Mirror investigation reveals.

Terrorists are secretly buying land in an isolated village, surrounded by deep woodland.

Security services think the area in Bosnia is used for ISIS training camps and could be a base for devastating terror attacks on the West.

Crucially, the location gives IS a key strategic position due to its proximity to the Mediterranean which is used by extremists from Syria, Iraq and North Africa.

At least 12 ISIS fighters trained in the village of Osve have left for Syria in recent months and five are reported to be dead.

Terror expert Dzevad Galijasevic said: “From this village a large number of people went to Syria and are going constantly.

Опширније...

Село Ошве база „Исламске државе“ у БиХ Штампа Email
недеља, 19 јул 2015 17:28 Муџахедини у БиХ

Oригиналан текст на енглеском језику

ЛОНДОН, 19. ЈУЛА /СРНА/ - Службе безбједности сматрају да "Исламска држава" користи БиХ за кампове за обуку и могла би да буде база за разарајуће терористичке нападе на Запад.

Британски лист "Дејли мирор" пише да је "Исламска држава" формирала упориште у Европи те да терористи тајно купују земљу у једном изолованом селу у БиХ, окруженом шумом.

Што је веома важно, та локација даје "Исламској држави" кључни стратешки положај због близине Средоземља, а што користе екстремисти из Сирије, Ирака и сјеверне Африке.

Најмање 12 бораца "Исламске државе" обучавало се у селу Ошве одакле су посљедњих мјесеци отишли за Сирију, од којих је пет погинуло.

Експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић рекао је да је из тог села велики број људи отишао у Сирију, те да се тај тренд наставља.

"Изабрана локација неких кућа је на брду тако да не можете прићи а да вас не примијете. Јасно је да ту лежи извор опасности од тероризма. Тамо нема никога ко није спреман да одговори на позив да крене у џихад", рекао је он.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2015 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску