• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
субота, 16 новембар 2013
Распрaва у Државној думи РФ: Хашки трибунал наставак НАТО агресије Штампа Email
субота, 16 новембар 2013 17:13 Ставови

14.11.2013 | Глас Русије

О свемогућим прекршајима свих међународних конвенција од стране Хашког трибунала и о потреби да он буде затворен говори се одавно. Многи уледни руски правници говоре о претварању прогресивног међународног права у репресивно. И како се не би допустило клизање у нову колонизацију, треба се супротставити том процесу. У том циљу у Државној думи РФ одржане су парламентарне расправе на тему Основни проблеми делатности међународних судских установа на примеру Међународног трибунала за бившу Југославију.

У њима су учествовали посалници, шефови Друштвених комитета за одбрану Војислава Шешеља и генерала Ратка Младића, угледни правници, експерти за међународно право. На заседање су били позвани студенти правних факултета. Говорећи, између осталог, о Међународном трибуналу, учесници дискусије посебно су истицали чињеницу да овај трибунал има политичке, а не правне циљеве, и представља наставак агресије NATO-а у Југославији другим средствима. Између осталог, многи говорници су говорили о једниствености судског процеса против лидера Српске радикалне странке, доктора Војислава Шешеља, кога држе у затвору више од 10 година без објављивања пресуде. Шта ће бити даље, ако се на позадини овог појаве и други трибунали? А процеси у тим судовима се већ воде, говори угледни руски правник Александар Мезјајев.

Опширније...

Поплашен: Караџић се залагао за истину и правду Штампа Email
субота, 16 новембар 2013 02:48 Вести

ХАГ, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић залагао се за борбу за истину и правду, као и за права која су и други имали, наведено је у изјави Николе Поплашена, чији је сажетак прочитан пред Хашким трибуналом.

У наставку доказног поступка одбране Караџића данас је саслушано свједочење Поплашена, који је у априлу 1992. био савјетник Предсједништва Српске Републике у БиХ, а од јуна исте године комесар Предсједништва Српске за општину Вогошћа.

У изјави се наводи да је Поплашен средином 1992. године "инсистирао на пуном сједињавању са Републиком Српском Крајином", да је о томе разговарао са Караџићем и да му је он "објаснио да ниједна велика сила не стоји иза Срба, да је његов /Поплашенов/ радикализам заблуда", те да је то "продубило разлике у њиховим погледима".

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< новембар 2013 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску