• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
субота, 13 јул 2013
Хашка офанзива на Српску Штампа Email
субота, 13 јул 2013 10:29 Ставови

Е. РАДОСАВЉЕВИЋ - А. МАЦАНОВИЋ | 12. јул 2013. 21:16 |

Зашто је Хашки трибунал вратио Радовану Караџићу оптужбе за геноцид у седам општина? Петронијевић: Кад суди Мерон, онда је то толико очигледно. Вукадиновић: Циљ је дерогирање рпског ентитета

ВРАЋАЊЕ у „судницу“ прве тачке оптужнице против Радована Караџића, која га терети за геноцид у седам општина БиХ, није изненадила ни правне саветнике ни политичке аналитичаре. Симболичан избор 11. јула за дан одлуке - за једне је наставак доказивања наводног геноцида у целој БиХ, а за друге подилажење босанским муслиманима и Хрватима због ослобађајућих пресуда Србима. Сви кажу - одлука је политичка.

И председник Српске Милорад Додик сматра да одлука Жалбеног већа показује да је Трибунал политички суд:

- Не треба ништа да изненађује од оних који имају политичке налоге. Видели смо разне нелогичности, као што су ослобађања након првостепене осуде од 25 година.

- Председник жалбеног већа Теодор Мерон и објављивање заказано за овај дан! Па, то је толико очигледно - каже за „Новости“ Караџићев правни саветник Горан Петронијевић. - Ова тачка оптужнице отпала је код Момчила Крајишника па је првостепено веће оценило да доказа неће бити ни овде.

Опширније...

Шокантна неистина "Анадолије" о беби међу "жртвама геноцида" Штампа Email
субота, 13 јул 2013 09:29 Случај „Сребреница“

Сребреница 11. 07. 2013 | Прес РС

У лажи су кратке ноге!

Серија бизарних догађаја који су пратили овогодишњи сребренички "Марш мира", од напада стршљенова до удара грома у колону која се из Тузле кретала према Поточарима, употпуњена је морбидном причом у режији турске новинске агенције "Анадолија", која је објавила лажну информацију да се међу жртвама "геноцида" налазила и једна беба!


ПРИКАЗАТИ СРБЕ КАО МОНСТРУМЕ Манипулације са сахранама у Поточарима

Према тврдњама новинара "Анадолије", ради се о женском новорођенчету Хаве и Хајрудина Мухића из Сребренице које су, како се наводи, заједно са оцем и двојицом браће, убили припадници Војске Републике Српске у јулу 1995. године. У причу о беби која је страдала од "четничке руке" уплео се и директор Института за нестала лица БиХ Амор Машовић. Он је новинару "Анадолије" изјавио да упркос спремности Института "да се удовољи жељи мајке Хаве, беба из формалних разлога неће моћи добити име на мезарју у Поточарима".

- Додељивање имена није било могуће извршити због процедура, односно неопходности уписа у матичне књиге - објаснио је Машовић.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску