• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
петак, 12 јул 2013
Вукадиновић: Политичка одлука усмјерена ка укидању Републике Српске Штампа Email
петак, 12 јул 2013 12:21 Ставови

БЕОГРАД, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Политички аналитичар и уредник "Нове српске политичке мисли" Ђорђе Вукадиновић сматра да је одлука хашког Жалбеног вијећа да се Радовану Караџићу суди за геноцид у седам општина у БиХ политички мотивисана и да се веома добро уклапа у сценарио напада на Републику Српску и њене институције, који се темпира за наредну годину.

Вукадиновић је Срни рекао да је индикативно да је таква одлука донесена баш на дан када се обиљежава страдање Бошњака у Сребреници и нагласио да води само једном циљу - дерогирању и укидању Српске.

"Крајњи циљ великих центара моћи и Хашког трибунала је да се Српска потврди као геноцидна творевина, да се Бошњаци представе као жртве, да би се на крају Република Српска укинула и свела на `фолклорну творевину` без икакве суштине", оцијенио је Вукадиновић.

Опширније...

Ћургуз: Хашки суд формиран да "трује" односе у БиХ Штампа Email
петак, 12 јул 2013 12:11 Ставови

БАЊАЛУКА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Пантелија Ћургуз сматра да одлука Жалбеног вијећа Хашког трибунала да се Радовану Караџићу суди за геноцид у седам општина у БиХ још једном потврђује да је Трибунал институција која је формирана с циљем да "трује" односе у БиХ, а не да ради у функцији помирења и враћања повјерења међу народима у БиХ.

"Хашки трибунал је формиран да суди искључиво представницима српског народа који су узели учешће у одбрани свог народа", рекао је Ћургуз Срни.

Ћургуз је истакао да ће БОРС истрајати на иницијативи да се у Српској формира фронт одбране националних интереса, тако што ће тражити да се код Савјета безбједности УН преиспита одлука о формирању Хашког суда, који није испунио своју улогу.

Опширније...

Караџић ће морати да доказује да није почињен геноцид Штампа Email
петак, 12 јул 2013 11:48 Вести

ХАГ, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић мораће да током одбране доказује да није одговоран за геноцид у седам општина БиХ током 1992. године - Братунцу, Фочи, Кључу, Приједору, Санском Мосту, Власеници и Зворнику, одлучило је Жалбено вијеће Хашког трибунала.

Као основу за ту одлуку наведени су тешки затворски услови у којима су живјели муслимани и Хрвати. Појединачна дјела не доказују геноцид, наводи Жалбено вијеће, али сматра да је Претресно вијеће погријешило што није довољно узело у обзир тешке услове у којима су живјели заробљеници, што може да створи разумну сумњу да је могло доћи до намјере уништења.

 

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску