• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
среда, 10 април 2013
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – ДОДИК ПРЕВАЗИШАО СЕБЕ Штампа Email
среда, 10 април 2013 22:31 Саопштења

СРБСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ - ИЗБОР ЈЕ НАШ

В. Степе Степановића 62, 78 000 Бања Лука, Република Српска
Телефон/Факс: ++387 (0)51 439 045, 065 492 529, www.plebiscitrs.org, info@plebiscitrs.org

 

Свједочење актуелног предсједника Републике Српске, г. Додика, у корист првог предсједника Српске, др Радована Караџића, значајно је за одбрану настанка и опстанка РС, али је важно и за читав српски народ, као и за оба предсједника. Сви знамо за оно што је предсједник Додик свједочио у Хашком суду, али то треба често истицати, како би се бар мало исправила искривљена слика о рату у Југославији и БиХ, а поготово је то важно рећи на свјетској позорници, какав је Хашки суд, и то да каже онај који је почетком рата био опозиционар и политички противник првом Предсједнику РС.

Предсједник Додик, између осталога, рекао је да су прво формиране националне странке СДА и ХДЗ, па тек онда, као одговор, формиран је СДС. Знамо за Патриотску лигу и Зелене беретке – паравојне формације, те да је први појединачни и први масовни злочин на националној основи учињен над Србима, да Алија Изетбеговић није желио БиХ у Југославији, већ БиХ која ће по систему један човјек – један глас постати исламска држава. Казао је да је рат изазвао Алија Изетбеговић и Хрвати који су Херцег – Босну жељели припојити Хрватској. Предсједник Додик рекао је и да никада није био у прилици да на састанцима са др Радованом Караџићем чује неки захтјев од било кога да се почини злочин. Штавише, Караџић је тражио да се конфликт ријеши мирно. Желио је да заштити свој народ, док је Изетбеговић повукао свој потпис са Лисабонског мировног споразума.

Опширније...

“Муслимани својевољно отишли из Сребренице“ Штампа Email
среда, 10 април 2013 22:25 Вести

10. 04. 2013. 19:56h| Бета

У одбрану Радована Караџића, оптуженог за геноцид у Сребреници 1995, у среду је пред Хашким трибуналом сведочио тадашњи премијер Републике Српске Душан Козић који је изјавио да Караџић никада није наредио злочине над несрбима и да су Муслимани својом вољом отишли из Сребренице.

Радован Караџић је подржао владу РС у намери да се прикупе информације о свим злочинима
 
Караџић, по изјави сведока, као председник РС, никада није "починио, наредио, подржавао, нити на било који начин утицао на почињење ратних злочина над несрбима".

Напротив, Караџић је "дао подршку" одлуци владе РС да се прикупе информације о свим злочинима, без обзира на националност починилаца и жртава.

Опширније...

Рат изазвао Изетбеговић! Штампа Email
среда, 10 април 2013 22:15 Вести

Бањалука - Хаг 10. 04. 2013 | Прес РС

 

МИЛОРАД ДОДИК СВЕДОЧИО НА СУЂЕЊУ РАДОВАНУ КАРАЏИЋУ

Председник Републике Српске Милорад Додик бранио је јуче првог председника Српске Радована Караџића пред Хашким трибуналом тврдњама да је Народна скупштина Српске, а не неки појединац, била најважнија институција која је доносила кључне одлуке, истовремено оптужујући Алију Изетбеговића да је главни кривац за избијање рата у БиХ!

Он је рекао да у парламенту никада није усвојен ниједан документ у којем је постојало залагање за насиље над другим народима у БиХ! Додик, који је био посланик ратног сазива Народне скупштине РС, током вишечасовног сведочења говорио је о околностима које су довеле до рата у БиХ и ситуацији на подручју Крајине, више пута истакавши да ни из једне институције РС никада није дошла наредба да се према припадницима других народа у Бањалуци, Приједору, Српцу, Лакташима, Градишци и другим градовима било ко понаша на неадекватан начин.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Помоћ за Републику Српску