• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
недеља, 24 фебруар 2013
Радончић: СДА и Бакир Изетбеговић довели вехабије у БиХ Штампа Email
недеља, 24 фебруар 2013 11:27 Муџахедини у БиХ

Танјуг | 23. фебруар 2013| 17:14

СДА и Бакир Изетбеговић довели су вехабије у БиХ и заједно са ИЗ не чине довољно да се супроставе ширењу тог покрета, тврди министар безбедности БиХ

Странка демократске акције (СДА) и Бакир Изетбеговић довели су вехабије у БиХ и заједно са Исламском заједницом не чине довољно да се супроставе ширењу тог покрета, тврди министар безбедности БиХ Фахрудин Радончић.

Министар сматра да Исламска заједница и СДА морају да политички едукују вехабије јер је то, каже, "првенствено њихова одговорност".

Радончић, преноси Радио телевизија Републике Српке писање агенција, истиче да су СДА и Изетбеговић довођењем вехабија највише штете нанели бошњачком народу, јер практикују веру која није аутохтона, а потом и Босни и Херцеговини.

 

Опширније...

Расим Делић знао да Орић убија Бошњаке! Штампа Email
недеља, 24 фебруар 2013 11:06 Сведочанства

22. 02. 2013 | Пресс РС

ДОКУМЕНТИ ТЗВ. АРМИЈЕ БИХ ПОТВРЂУЈУ НАВОДЕ

СВЕ НА ПАПИРУ... Факсимил извештаја Јусуфа Јашаревића генералу ДелићуВрх такозване Армије БиХ, на челу са командантом Расимом Делићем, био је упознат са ликвидацијама Бошњака које су у Сребреници починили Насер Орић и његови људи, сазнаје Пресс РС!

СВЕ НА ПАПИРУ... Факсимил извештаја Јусуфа Јашаревића генералу Делићу


ОН ЈЕ ОДЛУЧИВАО КО ЋЕ ЖИВЕТИ ИЛИ УМРЕТИ... Насер Орић из ратних дана

То доказује документ под ознаком "строго поверљиво", који је у поседу нашег листа и у којем начелник Управе службе војне безбедности тзв. Армије БиХ Јусуф Јашаревић обавештава тадашњег команданта те војске Расима Делића о узроцима пада Сребренице и Жепе у лето 1995. године.

Овај извештај практично потврђује све наводе једног од оснивача Странке деморатске акције Ибрана Мустафића, који је јуче у нашем листу посведочио о бруталним ликвидацијама Бошњака које су извршили Орић и, како је рекао, "његови изроди".

 

Опширније...

Срби плански убијани и прогоњени! Штампа Email
недеља, 24 фебруар 2013 10:52 Страдања

22. 02. 2013 | СРНА

Све је очитије, и 20 година после рата у БиХ, да су над Србима у Сарајеву почињени плански и системски организовани ратни злочини - убијања, злостављања, силовања и прогон, изјавио је председник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић.

"Ти злочини још су и већи ако се зна да су тела мртвих Срба сакривана од породица, а прикривани су и узроци и начин смрти жртава. Тим системским и планским прикривањем злочина омогућено је, не само склањање злочинаца испред лица правде, него и непрекидно застрашивање, протеривање и етничко чишћење српског становништва из Сарајева", истиче Митровић.

Он наводи да због вишегодишње пасивности надлежних кантоналних, федералних и органа на нивоу БиХ представнике удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата из Републике Српске више ништа не може да изненади, па чак ни чињеница да од рата федералне власти, као ни Тужилаштво БиХ, нису процесуирали ратне злочине над сарајевским Србима.

 

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2013 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
25 26 27 28    

Помоћ за Републику Српску