• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
петак, 21 децембар 2012
Шеве, злочиначка постројба за ликвидацију, дјеловале су уз потпору Алије Изетбеговића [1] Штампа Email
петак, 21 децембар 2012 23:36 Сведочанства

Из Архиве:

ПОНЕДЈЕЉАК 11. рујна 2000 | Слободна Далмација

Пишу: Анте ШУЉАК и Маријан СИВРИЋ

ЕКСКЛУЗИВНО: ЕДИН ГАРАПЛИЈА


БИВШИ АГЕНТ ТАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ АИД, ОСУЂЕН
НА ТРИНАЕСТ ГОДИНА РОБИЈЕ, И КЉУЧНИ СВЈЕДОК


О БОШЊАЧКИМ ЗЛОЧИНИМА (1)

 

Шеве су настале почетком рата. Изравни њихов први наредбодавац био је Неџад Угљен, замјеник директора АИД-а, један од очева Шева био је и Асим Даутбашић, тадашњи шеф тајне полиције, а спонзори су били и сви министри полиције. Сви су имали јаку подршку највишега политичког врха, све до самог Алије Изетбеговића

У КПД-у Зеница Един Гараплија (32), бивши шеф Подцентра за тајно праћење, тајне бошњачке службе АИД (Агенција за истраживање и документацију), "одрађује" тринаест година робије. Та висока затворска казна изречена му је 1996. године на, како каже, монтираном процесу.

Гараплијина "кривња" је у томе што је, своједобо, по налогу директора АИД-а Кемала Адемовића, био на челу скупине агената АИД-а која је истраживала и докуметирала дјеловање Шева, злогласне тајне злочиначко-терористичке организације под директним заповједништвом, према Гараплијиним тврдњама, највишега бошњачког полицијско-политичког врха на челу с Алијом Изетбеговићем. Тијеком акције, такођер по заповиједи, отели су, заточили и испитивали Неџада Херенду, једног од водећих људи Шева.

Опширније...

ЕДИН ГАРАПЛИЈА: Нисам био припадник 'Шева'! Штампа Email
петак, 21 децембар 2012 21:43 Сведочанства

Сриједа | 19.12.2012.

Един Гараплија демантирао је у писаној изјави наводе појединих медија који тврде да је Гараплија био припадник групе "Шеве"

Ови наводи изречени су у контексту субпоене коју је издао Хашки трибунал, а која га обавезује да се у својству свједока у случају Радована Караџића појави у Трибуналу.

Гараплија је навео да се увидом у велики број видеоприлога и текстова које свако, у интересу истине и правде, може пронаћи google претрагом, а посебно анализирајући званичне извјештаје Amnesty Internationala, видљиво да је као припадник Службе државне безбједности БиХ (која је трансформирана у АИД Агенцију за истраживање и документацију), а у складу са својим овлаштењима и писменом наредбом претпостављених учествовао у документирању постојању групе "Шеве".

 

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< децембар 2012 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску