• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
понедељак, 10 децембар 2012
"Аваз" на тапету Савета за штампу Штампа Email
понедељак, 10 децембар 2012 17:57 Подела БиХ

Бањалука 05. 12. 2012 |ПРЕС РС
НАПАД НА "ИЗДАЈНИКЕ БОШЊАШТВА" ЗАСЛУЖУЈЕ КАЗНУ

 

Жалбена комисија Савета за штампу БиХ расправљаће на следећој седници о скандалозном тексту "Дневног аваза", у ком је објављена листа Бошњака, бивших припадника Војске Републике Српске, које је овај сарајевски лист оптужио за "издају" и "учествовање у стварању велике Србије".

 
БУРНЕ РЕАКЦИЈЕ У РС "Авазов текст" са именима Бошњака бивших бораца ВРС

Члан Жалбене комисије Миодраг Живановић потврдио је, наиме, за наш лист да ће се "Авазов" последњи "лов на вештице", сличан оном с почетка године када су исте новине покренуле невиђену хајку против 11 Срба, произвољно етикетираних као ратни злочинци који су учествовали у убиствима Бошњака у Љуточкој долини, наћи на дневном реду Жалбене комисије Савета за штампу.

- Текст у ком се прозивају и етикетирају људи само због тога што су били припадници неке од легитимних оружаних формација свакако да заслужује да се нађе под лупом Жалбене комисије Савета за штампу БиХ. Најгоре од свега је што "Дневном авазу" ово није први пут да објављује сличне текстове. Жалбена комисија ће пажљиво анализирати спорни текст и после тога донети одговарајуће одлуке - каже Живановић.

Опширније...

Покољ српских цивила славе као војну победу Штампа Email
понедељак, 10 децембар 2012 17:03 Ставови

АБиХ - Монографија Тузланског корпуса

Београд 10. 12. 2012 | Срна


Други тузлански корпус тзв. Армије БиХ у својој монографији међу највеће победе убројао је уништавање на стотине српских села, као и убиство неколико хиљада српских цивила, тврди директор београдског Центра за истраживање злочина над Србима Миливоје Иванишевић.

 

РЕЗУЛТАТ "ПОБЕДЕ" КОЉАЧА Сахрана жртава из села Кравице

У "Есеју о муслиманским војним победама током рата 1992-1995" године, Иванишевић оцењује да са стратешке тачке та места нису имала никакав значај, јер се радило о малим српским селима и засеоцима, у којима су на свиреп начин углавном убијани српски цивили, старији људи, жене и деца. Иванишевић анализира податке из "Монографије Другог корпуса Армије БиХ", у којој су на око 500 страница евидентирани сви значајнији документи, догађаји и "победе" тог корпуса од формирања до краја рата, као и напади на српска села у десет општина - Братунац, Брчко, Градачац, Бановићи, Власеница, Калесија, Кладањ, Зворник, Сребреница и Тузла.

Опширније...

Тони Хол одустао од свједочења Штампа Email
понедељак, 10 децембар 2012 16:55 Вести

10/12/2012 | 16:33 | Агенције    

Некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић затражио је данас издавање судског налога којим би се бивши амерички амбасадор Тони Хол обавезао да се појави као свједок одбране на суђењу у Хашком трибуналу, објављено је данас у овом суду.


Захтјев је, како се прецизира, поднесен након што је Караџић покушао да обезбиједи амбасадорову добровољну сарадњу.

"Амбасадор Хол прво се сагласио да свједочи и потписао је изјаву за тим одбране, да би 5. децембра Караџићевог правног савјетника Питера Робинсона телефоном обавијестио да је одлучио да то не чини", наводи се у поднеску.

Хол је, како се додаје у поднеску, навео да су на његову одлуку утицала бројна реаговања чланова породице, као и пријатеља из области људских права који сматрају да не би требало да се појави као свједок Караџићеве одбране, укључујући људе из источне Европе који су били жртве кршења људских права током рата у БиХ.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< децембар 2012 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску