• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
субота, 01 децембар 2012
Донтаело ПОЂИ - Сребреница: како је заиста било (ЦЕО ТЕКСТ) Штампа Email
субота, 01 децембар 2012 12:17 Ставови

[English Summary]

Наслов овог чланка сам позајмио из књиге Александра Дорина и Зорана Јовановића, која је објављена 2010. године. Оригиналан наслов је „Srebrenica, wie es wirrklich war“, а књигу су на италијански превели Антје Фореста и Корадо Бертани 2012. године, а издала ју је кућа Замбон.

То је књига коју би многи требало да прочитају, укључујући и неке бивше судије, јер се ствари нису десиле баш онако како су неки покушали и још увек покушавају да нам испричају.

Манипулисана дезинформација, нарочито у међународним темама, је увек водила главну причу и зато се потпуно слажем са оним што је написано и документовано у овој изузетној књизи.

Кад смо већ код изманипулисане дезинформације: да ли се неко сећа „масакра албанских цивила“, којег је починила југословенска (српско-црногорска) војска на Косову?

Колико нас су сазнали – тек касније – да се није радило о „цивилима“ већ о борцима ОВК који су погинули у јеку борбе и да шеф посматрача није био нико други до ЦИА агент (?) Вилијам Вокер који је наредио да им се скину униформе и да им се обуку цивилна одела, креирајући тако дуго очекивану прилику за проглашавање рата Југославији?

 

Опширније...

Радован Караџић: Нисам одговоран за рат у БиХ Штампа Email
субота, 01 децембар 2012 12:10 Вести

петак, 30. новембар 2012.

Хаг -- Радован Караџић рекао је хашким судијама да је циљ његове одбране да докаже да није одговоран за подухват систематског протеривања несрпског становништва.

То ће најбоље учинити ако докаже да није одговоран за рат, наводи Караџић.

Караџић се успротивио и захтеву тужилаштва да судије с његове листе избаце сведоке одбране, чији искази наводно немају везе с инцидентима наведеним у оптужници.

Караџић је овим поводом нагласио да је битно приказати догађаје из угла српске стране, да би се оспорили наводи о његовој одговорности.

"Рат у БиХ није био део удруженог злочиначког подухвата - већ историјског убијања кроз векове", изјавио је Караџић објашњавајући зашто се противи новом избацивању дела исказа једног од наредних сведока, Горана Сикираша.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< децембар 2012 >
н п у с ч п с
           
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску