• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
уторак, 07 август 2012
Сребреничка превара века: И Ахметовић и Дураковић пријаљују фантомске станаре Штампа Email
уторак, 07 август 2012 13:19 Случај „Сребреница“

Сребреница 02. 07. 2012  | ПРЕСС РС

 

Куће вођа СДА препуне лажних Сребреничана!

Координатор бошњачке кампање „Гласајмо за Сребреницу“ Емир Суљагић, главна уредница сарајевског недељника „Дани“ Душка Јуришић и још најмање 200 људи који живе и раде у Федерацији БиХ, извадили су у протеклих месец дана личне карте са лажно пријављеном адресом становања у Сребреници.

Како за Пресс РС откривају одлично обавештени извори из МУП-а Републике Српске, недавна рутинска контрола новопријављених „Сребреничана" показала је да на адресама које су Суљагић, Јуришићева и друштво пријавили као место пребивалишта живе потпуно други људи. Осим тога, ови житељи ФБиХ своја нова пребивалишта махом су пријављивали на адресама бошњачких политичара из Сребренице, као што су заменик начелника општине Ћамил Дураковић и одлазећи министар безбедности БиХ Садик Ахметовић.

- Бивши министар образовања у Влади Сарајевског кантона Емир Суљагић, који је главни агитатор масовног пријављивања Бошњака из Федерације БиХ за предстојеће изборе у Сребреници, пре месец дана извадио је нова лична документа, где наводи да му је место становања у приградском сребреничком насељу Видиковац. Када је полиција отишла да провери да ли Емир Суљагић тамо заиста и станује, установљено је да је координатор кампање „Гласајмо за Сребреницу" пријављен на кућној адреси Ћамила Дураковића! Новинарка Душка Јуришић која, као и Суљагић, живи и ради у Сарајеву, такође је пријављена на лажној адреси. У кући у Улици Сребреничких одреда где је, наводно, Јуришићева пронашла нови топли дом, идентификован је само власник куће, а то је извесни Хајрудин Налић - откривају извори Пресса РС.

Опширније...

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2012 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску