• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна
април 2014

среда, 30 април 2014

Позив муслиманкама да рађају и одгајају муџахедине Штампа Email
среда, 30 април 2014 14:15 Муџахедини у БиХ

29.04.2014 20:39 | СРНА

Сарајево - На друштвеним мрежама објављен је снимак држављанина БиХ, који наводно ратује у Сирији, како позива муслиманке да се "одазову џихаду" и дођу у ту ратом захваћену земљу и живе са муџахединима.

"Овамо има и неожењене браће и браће која хоће друге жене, више жена значи, има браће који би вас узела под скрбништво тако да има празних мјеста доста. Дођите и рађајте и одгајајте муџахедине, Алах вас помогао", позива непознати мушкарац.

Портал "Кликс" подсјећа да се одлазак муслиманки у Сирију нашао у жижи јавности након што су двије тинејџерке поријеклом из БиХ Сабина Селимовић и Самра Кешиновић, чији родитељи живе у Аустрији, напустиле Беч 10. априла и од тада им се губи сваки траг.

Опширније...


понедељак, 28 април 2014

Operation Balkan Storm: Here's a Plan Штампа Email
понедељак, 28 април 2014 16:56 Ставови

From Archive

By George Kenney and Michael J. Dugan;
Published: November 29, 1992

Here's how the Balkan crisis could unfold.

It is late January 1993. President Clinton decides it is in the American security interest to oppose Serbian aggression in the Balkans with force, in particular to permit the Bosnians to defend themselves. His advisers believe there is a third option beyond the choices President Bush claimed he faced -- either doing nothing or sending in hundreds of thousands of ground troops. Mr. Clinton's advisers develop a three-step plan based on the use of American competitive advantages.

The first step is coalition building. The U.S. should not act unilaterally -- that was the mistake we made in Vietnam -- yet the U.N. Security Council is deadlocked on the use of force, as is NATO. A coalition is possible only through ad-hoc arrangements. Three allies, Great Britain, France and Italy, must be included; they provide staging bases and a limited number of air, naval and ground forces which support a U.S.-dominated air power operation. The coalition arms and trains Bosnian forces, who conduct unconventional operations on the ground to recover their country.

Опширније...


четвртак, 24 април 2014

Објављен нови сет докумената: "Клинтон увукао Иранце у БиХ" Штампа Email
четвртак, 24 април 2014 13:52 Сведочанства

22.04.2014 11:18 | nezavisne.com

Вашингтон - Дотурањем иранског оружја Бошњацима током рата у БиХ администрација Била Клинтона је увукла Иранце у БиХ, произлази из бројних докумената објављених на сајту Клинтонове библиотеке у петак.

Клинтонова администрација стално је водила "рат" са Конгресом, који је инсистирао на укидању ембарга на оружје Бошњацима, како би се постигла војна равнотежа на терену. Клинтон је одбијао ту могућност из страха да би се Европљани повукли из УН-ових снага у БиХ, што би, како се страховало, довело до слања америчких војника у БиХ. Стога је Клинтон одлучио да помири Бошњаке и Хрвате и преко Хрватске шаље тајне пошиљке оружја, великим дијелом из Ирана. То је, међутим, како се види из бројних докумената, поспјешило ширење иранских утицаја на БиХ, због чега је Клинтон био под ударом и опозиције у Конгресу и америчких медија. Након потписивања Дејтонског споразума, Клинтон је "притиснуо" Изетбеговића да се одрекне иранских утицаја, што се, како су и сами у документима признали, никад није потпуно остварило, преносе Независне новине.

Опширније...


среда, 23 април 2014

За годину умрло 50 свједока злочина Штампа Email
среда, 23 април 2014 14:03 Страдања

23.04.2014 10:27 | К. Ћ.

Братунац - Српски логораши страхују да за неколико година, због спорог процесуирања ратних злочина, неће имати ко да свједочи о најмонструознијим убиствима и мучењима Срба у логорима у БиХ с обзиром на то да је за годину умрло више од 50 свједока.

Из Удружења логораша регије Бирач тврде да ускоро неће бити оних који ће моћи да посвједоче о злочинима у сребреничком "Пилићарнику", зградама данашњег Основног суда и бивше Станице јавне безбједности, те логорима "Мусала" код Коњица, Основној школи "Звонимир Белша Ноно" у Брадини, Казнено-поправном дому у Зеници, Централном затвору у Тузли и још стотину локација и логора на којима су мучени и убијани српски цивили у посљедњем рату.

Опширније...

Страна 1 од 2
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2014 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Помоћ за Републику Српску