• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Анализе п. пресуде Циљ пресуде Кaраџићу - Приказати Српску као злочиначку творевину
Циљ пресуде Кaраџићу - Приказати Српску као злочиначку творевину Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
уторак, 25 октобар 2016 22:29

БЕОГРАД, 25. ОКTОБРА /СРНА/ - Пресуда Хашког трибунала некадашњем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, између осталог, има за циљ да се постепено народу наметне свијест да је Српска тобоже злочиначка творевина, речено је данас на промоцији књиге Милана Благојевића "Политичка анатомија једне пресуде, ментална десупстанција Републике Српске" на Београдском сајму књига.

"Tом пресудом се није судило само Радовану Караџићу, него и Републици Српској. Суштина је да се Српска покушава приказати као злочиначка творевина, те да је она, чим је основана, наводно за циљ имала протјеривање муслимана и Хрвата са територије Српске", рекао је Благојевић и додао да је ово прва научна монографија и анализа пресуде Караџићу.

Професор Владимир Ђурић рекао је на промоцији књиге да се пресудом покушавају убиједити грађани Републике Српске да се одрекну једне такве творевине, односно сопствене државе.

Он је указао на то да није Хашки трибунал једини који оспорава легитимитет институција Српске, већ то чини и Уставни суд БиХ.

"Благојевић у својој књизи констатује да је Република Српска, од настанка до данас, изложена разним притисцима како би била уништена", додао је Ђурић.

Он каже да је Благојевић, анализом пресуде Караџићу, указао и на њене политичке посљедице, те да је ријеч о озбиљној анализи, будући да је аутор књиге професор уставног права, са дугогодишњим искуством.

Професор Невенко Врањеш рекао је на промоцији да и Хашки трибунал и судови у региону суде искључиво Србима, те да неке процјене говоре да ти судови имају план да Србе осуде на укупно 3.000 година затворске казне.

Благојевићеву књигу објавио је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих.

Хашки трибунал осудио је у марту првостепеном пресудом Караџића на 40 година затвора.


 
http://www.srna.rs/novosti/445048/cilj-presude-karadzicu---prikazati-srpsku-kao-zlocinacku-tvorevinu-.htm

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2016 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску