• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Анализе п. пресуде Адвокат Лукић: Сарајево нема основ за ревизију
Адвокат Лукић: Сарајево нема основ за ревизију Штампа Ел. пошта
Написао Танјуг   
уторак, 29 март 2016 08:18

Танјуг | 28. 03. 2016

Адвокат Новак Лукић, члан српског правног тима пред Међународним судом правде у спору између Хрватске и Србије, изјавио је данас да је после пресуде Радовану Караџићу свака ревизија тужбе БиХ против Србије практично безизгледна.

Да би дошло до ревизије у поступку пред Међународним судом правде, потребно је да се у року од 10 година после пресуде утврди нека нова чињеница, која није била позната у моменту изрицања пресуде по којој Србија није оглашена кривом за геноцид у БиХ, рекао је за "Политику" Лукић, добар познавалац Хашког трибунала.

Тај период истиче идуће године, а Лукић наводи да "у пресуди против Караџића нема нових чињеница".

"Нема пресуде за геноцид у седам општина, што значи да Босанци немају основ да траже ревизију поступка пред Међународним судом правде у Хагу", указао је Лукић.

Лукић истиче да је име Слободана Милошевића изостављено са списка учесника заједничког злочиначког подухвата у пресуди, иако је бивши председник Србије у оптужницама против Караџића својевремено заузимао важно место.

Он је казао да је из пресуде Караџићу јасно да су у Хагу на неки начин аболирали Слободана Милошевића од одговорности за рат у БиХ, детаљно описујући да је између Радована Караџића и Слободана Милошевића постојао сукоб који искључује важну улогу Србије у рату у Босни.

Професор Тибор Варади, такође, тврди да у пресуди Радовану Караџићу нема нових чињеница које би могле да се искористе као "окидач" за покретање ревизије тог судског поступка БиХ против Београда.

 

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/advokat-lukic-sarajevo-nema-osnov-za-reviziju/1clz8s8

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 30 31    

Помоћ за Републику Српску