• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Анализе п. пресуде
Анализе
Циљ пресуде Кaраџићу - Приказати Српску као злочиначку творевину Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
уторак, 25 октобар 2016 22:29

БЕОГРАД, 25. ОКTОБРА /СРНА/ - Пресуда Хашког трибунала некадашњем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, између осталог, има за циљ да се постепено народу наметне свијест да је Српска тобоже злочиначка творевина, речено је данас на промоцији књиге Милана Благојевића "Политичка анатомија једне пресуде, ментална десупстанција Републике Српске" на Београдском сајму књига.

"Tом пресудом се није судило само Радовану Караџићу, него и Републици Српској. Суштина је да се Српска покушава приказати као злочиначка творевина, те да је она, чим је основана, наводно за циљ имала протјеривање муслимана и Хрвата са територије Српске", рекао је Благојевић и додао да је ово прва научна монографија и анализа пресуде Караџићу.

Професор Владимир Ђурић рекао је на промоцији књиге да се пресудом покушавају убиједити грађани Републике Српске да се одрекну једне такве творевине, односно сопствене државе.

Опширније...
 
Представљена „Политичка анатомија једне пресуде“ Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
четвртак, 20 октобар 2016 07:46

БАЊАЛУКА, 19. ОКТОБРА /СРНА/ - Kњигa Милана Благојевића "Политичка анатомија једне пресуде", са поднасловом "Ментална десупстанцијализација Републике Српске", промовисана је вечерас у Бањалуци.

Аутор, који је судија бањалучког Окружног суда, рекао је на промоцији да књига има за предмет пресуду Претресног вијећа Хашког трибунала у предмету против првог предсједника Републике Српске Радована Караџића и да је у њој анализирао све главне тачке оптужнице и те пресуде и све оно што се правно неосновано ставља Караџићу на терет.

"У књизи сам посебно апострофирао чињеницу да је, у ствари, кроз суђење Караџићу суђено не само њему, него прије свега Републици Српској. Овом пресудом, која није прва, али је једна од најважнијих, жели се пресудити Српској у периоду од њеног стварања, 9. јануара 1992. године па до завршетка рата", навео је Благојевић.

Опширније...
 
Горан Петронијевић, адвокат Радована Караџића: Милошевић није ослобођен одговорности Штампа Ел. пошта
Написао Горан Петронијевић   
среда, 24 август 2016 15:55

Недељник | 24. августа 2016 | Горан Петронијевић

Информација која се појавила у појединим медијима да је, наводно, бивши председник СРЈ, покојни Слободан Милошевић, ослобођен одговорности пред Хашким трибуналом, и то пресудом изреченом бившем председнику Републике Српске др Радовану Караџићу, увелико је узбуркала и домаћу и међународну јавност.

Као Караџићев правни саветник и особа која је учествовала у његовој одбрани од самог хапшења до данас, пошао сам трагом те информације да бих утврдио каква су то „открића“ учинили поједини „аналитичари“.

Прво што је видљиво чак и правним лаицима јесте чињеница да читачи пресуде Хашког трибунала, изношењем оваквих тврдњи, врло широко и неаргументовано тумаче поједине чињенице изнете у пресуди против др Радована Караџића.

Опширније...
 
Александар МЕЗЈАЈЕВ: Караџићева одбрана – Почиње жалбени стадијум процеса Штампа Ел. пошта
недеља, 14 август 2016 14:45

авг 13, 2016 | Фонд стратешке културе

Прошле недеље је у Међународном резидуалном механизму кривичних трибунала (МРМКТ) – правном наследнику МТБЈ – званично почео стадијум апелационог разматрања предмета “Тужилац против Радована Караџића”. У складу са прописаним роковима, обе стране у процесу – тужилаштво и одбрана – поднеле су своје жалбе.

Подсећамо да је, без обзира на 40 година лишавања слободе колико је добио Караџић (практично – доживотни затвор), тужилаштво поднело жалбу о ревидирању пресуде Претресног већа у односу неких тачака по којима је оптужени оправдан. То говори о томе да у задатак Хашког трибунала улази не само кажњавање криваца за кршење међународног хуманитарног права, како тврде у МТБЈ, него и стварање историје ратова на Балкану у којој треба да се налази и место да је “суд установио геноцид на целој територији Босне”. Погледајмо на каквим основама се заснивају поднете жалбе.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 8

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2020 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску