• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Анализe д. пресуде
Ревизијом пресуде Караџићу до другачијег сагледавања оптужнице Штампа Ел. пошта
Написао РТРС | СРНА   
понедељак, 01 април 2019 15:46

01/04/2019 |  РТРС | СРНА

Резултат жалбе на хашку пресуду, којом је приви предсједник Републике Српске Радован Караџић осуђен на доживотни затвор, може да буде само враћање на првобитну казну од 40 година, али одбрана очекује да ће ревизија довести до другачијег сагледавања појединих најважнијих тачака оптужнице, каже адвокат Горан Петронијевић.

Он је истакао да је другостепена пресуда чињенично мање оптерећујућа за Караџића, али да је њом повећана првобитна казна од 40 година затвора, чиме је прекршена судска пракса.

Опширније...
 
Хашки трибунал као оличење правосудне неистине Штампа Ел. пошта
Написао Милан Благојевић | НСПМ   
среда, 27 март 2019 12:44

Милан Благојевић | 26. март 2019 | НСПМ

Много тога противправног везано је за Трибунал у Хагу и оно што је остало послије њега, за шта је скован рогобатни назив “Међународни резидуални механизам за кривичне трибунале”, који сам по себи довољно говори у како јадном стању се налази међународно право. О јадности тог права вјероватно најбоље свједочи противправни начин на који је створен Трибунал у Хагу.

Он је настао кршењем Повеље Уједињених нација, јер је доносећи Резолуцију број 827 од 25. маја 1993. године (којом је основан Трибунал у Хагу и усвојен Статут тог трибунала) Савјет безбједности изашао из оквира својих надлежности прописаних поменутом повељом. Кажем то зато што Повељом УН није прописано право Савјету безбједности да оснива било какву међународну институцију, а посебно не међународну правосудну институцију која би потом правно обавезивала било коју државу, па тако ни чланице Уједињених нација.

Опширније...
 
Хаг сеје нову мржњу Штампа Ел. пошта
Написао Д. Декић - Вести   
понедељак, 25 март 2019 02:20

Понедељак 25.03.2019 | Д. Декић - Вести

Доживотна робија за првог председника Републике Српске Радована Караџића опет је узбуркала Балкан. Муслимани у БиХ ликују, а Срби не крију гнев због селективне правде, па се све гласније чује да је Хашки трибунал, основан да испуни мисију помирења, још једном унео раздор међу народе бивше Југославије.

Пресуда Караџићу довела је до нових инцидената. Сувласник Крајина класа Саша Тривић "подршком Караџићу" изазвао је праву буру у Сарајеву, где су грађани позвани на бојкот његових производа. Међутим, он каже да су "ствари извучене из контекста, а напад заправо уперен на фирму".

Опширније...
 
Крај позоришта лутака Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
субота, 23 март 2019 23:59

Хашки међународни амерички суд, како га цинично називају заклети љубитељи права, уништио је задуго сваку могућност помирења на простору бивше Југославије намјерно фаворизујући политички, војно, морално и медијски једне и урнишући на тим пољима друге /Србе/

БИЈЕЉИНА, 21. МАРТА /СРНА/ - Коначном пресудом Радовану Караџићу и првостепеном пресудом Ратку Младићу Хашки суд заокружује основну политичку мисију - доказати да су Срби једини кривци за ратове у бившој Југославији, да су Бошњаци и Албанци жртве, а да је једина хрватска кривица - сукоб са Бошњацима.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 3

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2020 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску