• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Сведочанства Ибран Мустафић: Тек ћу проговорити о Орићу!
Ибран Мустафић: Тек ћу проговорити о Орићу! Штампа Ел. пошта
Написао ПресРС   
среда, 17 јун 2015 14:54

17.06.2015. • 09:43h • Пресс / Борис Кнежевић

Ибран Мустафић, један од оснивача СДА и ратни предсједник Извршног одбора СО Сребреница, тврди да ће о недавном хапшењу Насера Орића у Швајцарској и злочинима који му се стављају на терет, а које је описао у својој књизи "Планирани хаос", отворено проговорити тек након што буде познато да ли ће некадашњи бошњачки ратни командант бити изручен правосудним органима Србије!

Истичући да нема повјерења у правосуђе БиХ, посебно Тужилаштво БиХ које је, према његовим ријечима, постало "легло криминалаца", Мустафић у интервјуу за Прес каже да вјерује у историјско помирење између Срба и Бошњака, те да би пружио руку премијеру Србије Александру Вучићу уколико се он појави на предстојећој комеморацији у Поточарима.

- Вријеме је да се обичан народ помири. Свако је имао своје заблуде и вјерујем да је коначно сазрело да престанемо испаштати због будала које су нас гурнуле у рат - каже Мустафић.

Ако Насер Орић буде изручен Србији и тамошње тужилаштво вас позове за свједока, да ли сте спремни да се суочите с човјеком кога сте отворено оптуживали за стравичне злочине и криминал у Сребреници?

- Не желим да коментаришем тај случај све док не буде познато како ће завршити. Вјерујте да ми је већ постала и мало смијешна ова сапуница са Орићем. Сребреничке "естраде" ми је преко гуше! Кад се буде знало да ли ће Насер бити ослобођен или изручен Србији, тада ћу о свему причати.

Сматрате ли да би се Орићу требало судити у БиХ и да би цијели случај требало да преузме бх. тужилаштво?

Више цијеним Шешеља од Николића

Да ли би због поменутог "историјског помирења" између Срба и Бошњака било добро да је Томислав Николић јуче посјетио Сарајево?

- За мене је Николић реинкарнација Шешеља, само што је Шешељ пуно поштенији и досљеднији од њега. Више цијеним Шешеља од Николића.

Зашто?

- Зато што цијеним оне који остану до краја то што јесу. Нисам од оних што воле и подржавају "офарбане" типове.

- Тужилаштва у БиХ су од општинских нивоа, па све до кантоналних и државног, најобичније бандитско-криминалне организације које везе немају са правом! Сви честити људи у БиХ су таоци криминалних тужилаштава и због тога трпимо посљедице.

Када то говорите, мислите ли на конкретан случај у вези са Насером Орићем или уопштено критикујете рад домаћих тужилаца.

- Све је то труло. Имам много информација о раду тужилаштава у БиХ. То су постала права рекеташка удружења. Они раде по упутствима политичара. У овој земљи једино добро функционишу злочинци и криминалци са свих страна.

Како коментаришете захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да због Орићевог хапшења буде одгођена за јуче планирана посјета предсједника Србије Томислава Николића Сарајеву?

- Ја ову државу не ј..ем ни два одсто! За мене не постоји држава у којој члан предсједништва може бити изабран са десетак одсто гласова цијеле популације у БиХ. Бакир Изетбеговић за мене једино представља шефа бошњачке мафије!  Ј..еш такву државу у којој Бакир Изетбетговић брани Бошњаке.

Хоћете ли пружити руку српском премијеру Александру Вучићу ако се 11. јула појави у Поточарима?

- Ви добро знате да мене 11. јула редовно хапсе испред Комеморијалног центра. Како ћу пружити руку било коме, изузев овима из СИПА?


А шта ако га ипак сретнете? Вјерујете ли Вучићу кад прича да се искрено залаже за историјско помирење између Срба и Бошњака?

- Оно због чега цијеним Вучића је то што је он, ако ништа друго, признао да је био будалетина у одређеном времену, као што сам био и ја. Такав човјек има одређену величину. Врлина је признати своје заблуде и грешке. С таквима бих се и руковао и мирио.

 

 


http://pressrs.ba/info/vijesti/tek-cu-progovoriti-o-oricu-17-06-2015

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јун 2015 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Помоћ за Републику Српску