• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Сведочанства
Сведочанства
Бранислав Тапушковић: Детаљи из Хага: сведок Филип Морион Штампа Ел. пошта
Написао Katehon / Бранислав Тапушковић   
петак, 10 јун 2016 14:12

10.06.2016 | Katehon

Не смемо да пропустимо ниједну прилику да о стварима које знамо - кажемо, а не да ћутимо. И, морамо да их понављамо све док не дођу на своје место.

Пре две године, Хенри Кисинџер је објавио књигу о новом светском поретку. Пише о смањивању степена суверенитета и слобода, и појединцима и државама. Он сматра да је светски поредак нужност, јер свет и људи нису у стању да живе у складу и миру – а, то све ће, према Кисинџеру, донети светски поредак.

Док сам радио у Хашком трибуналу на неким случајевима – тамо није могао да се спомене Јасеновац. Кад год бих споменуо Јасеновац у тим процесима, питање би било “зашто је то релевантно”. Не бих да објашњавам зашто је то релевантно… Али и даље је потребно о томе говорити, све док се све не разјасни.

Опширније...
 
Мајка сина прогласила мртвим Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
петак, 18 март 2016 20:24

М. ДРАГАНИЋ | 18. март 2016. 07:33 | Вечерње новости

Због наследства, Рабија Побрић (74) из Брчког лажирала документацију. Слагала суд да је њен син из првог брака Нихад Мешић (50) цивилна жртва рата, иако он живи у Ирској

КОЛИКЕ размере може имати људска похлепа, најречитије говори пример из Брчког, где је Рабија Побрић (74) из овог града, због наследства, свог сина из првог брака Нихада Мешића (50) прогласила мртвим, иако Нихад од средине деведесетих живи у Ирској, што је она, како сазнајемо, свакако знала.

У судском поступку покренутим пред Основним судом у Брчком пре три године Рабија је уз помоћ два сведока, међу којима је један био њен син из другог брака, спровела смртовницу и изнела податак да је Нихад страдао од српских снага још 30. априла 1992. године, чак дан пре него што је званично и почео рат на простору Брчког.

Опширније...
 
Свједок видио како оптужени сијече главу српском цивилу Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
уторак, 01 децембар 2015 20:43

САРАЈЕВО, 1. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - На суђењу за ратне злочине над српским цивилима на подручју Рогатице и Фоче, свједок Тужилаштва БиХ, заштићеног идентитета, "СТ-1" изјавио је да је видио како оптужени Емир Драковац сијече главу једном човјеку у селу Вратсалићи, општина Рогатица.

Према његовим ријечима, на састанку у Устипрачи формиран је батаљон у чијем су саставу биле и Рогатичка и Кукавичка чета, које су одлазиле у заједничке акције у "повратак територија према Рогатици", а у једној од њих у селу Вратсалићи наишли су на човјека који је пекао ракију, јавља Бирн.

"Драковац и још један су му стајали иза леђа. Нисам видио ко, али неко је пуцао у тог човјека, а онда су навалили на ракију. Потом му је Драковац сјекиром одсјекао главу. Заједно су му одсјекли полни орган и ставили му у уста, а затим главу набили на колац", рекао је свједок.

Опширније...
 
Око 60 заробљених Срба у рукама муџахедина Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
среда, 02 септембар 2015 18:58

Јединице "Ел муџахида" су имале велику подршку и углед код локалног муслиманског становништва, о чему постоје и снимци са скупова на којима су се окупљенима обраћала локална вјерска лица, као и представници општина Завидовићи, Маглај и други

ДОБОЈ, 2. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Током повлачења српске војске из Возуће у близини коте Ђурића вис 11. септембра, припадници Трећег корпуса такозване Армије БиХ заробили су око 60 цивила и војника, рекао је Срни командант Штаба Четврте озренске лаке пјешадијске бригаде Зоран Благојевић.

"Њих је заробила Друга чета Петог батаљона 328. бригаде, којом је командовао Фуад Зилкић, потчињен команданту Трећег корпуса Сакибу Махмуљину", наводи Благојевић.

На лицу мјеста су ликвидирани отац и син Саво и Живинко Тодоровић из села Пашалићи, а остали су се, према извјештају муслиманског команданта Фуада Зилкића, предали одреду "Ел муџахид", наводи Благојевић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 10

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2020 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску