• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Страдања Шеве: Истрага о злочину над резервистима ЈНА и цивилима у Великом парку у Сарајеву
Шеве: Истрага о злочину над резервистима ЈНА и цивилима у Великом парку у Сарајеву Штампа Ел. пошта
Написао Независне новине   
понедељак, 25 фебруар 2013 12:24

24.02.2013 10:45|СРНА

САРАЈЕВО - Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ потврдила је да води истрагу о злочину у Великом парку у Сарајеву гдје је убијено осам резервиста ЈНА и четворо цивила, а за који постоје индиције да га је починио припадник јединице "Шеве" Неџад Херенда.

"Дневни аваз" пише како би управо истрага о злочину у Великом парку, која је у поодмаклој фази, могла бити иницијална каписла која ће интензивирати истраге у бројним злочинима "Шева".

Истрагу воде полицијски службеници Центра за истраживање ратних злочина Сипе који су "Авазу" испричали да у истрази користе и информације изнесене у медијима који су у посљедње вријеме изнијели бројна сазнања појединаца о злочинима "Шева".

 

Међу њима су свједочења бившег начелника Штаба тзв. Армије РБиХ Сефера Халиловића, бившег шефа сарајевског СДБ-а Мунира Алибабића, те пензионисаног генерала тзв. Армије РБиХ Фикрета Муслимовића, којим није оспорено постојање "Шева" и злочини које су починили њени припадници.

Алибабић је испричао да је о злочину у Великом парку, за који се сумњиче "Шеве", обавијестио тадашњег предсједника Алију Изетбеговића.

За постојање ове јединице, која је починила бројне ликвидације и политичка убиства, знали су готово сви у тадашњем државном и врху СДА, такозваној "шури", навео је Алибабић.

Халиловић је рекао да постоји основана сумња да су му "Шеве", приликом неуспјелог атентата на њега, убили супругу и њеног брата.

 


http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Seve-Istraga-o-zlocinu-nad-rezervistima-JNA-i-civilima-u-Velikom-parku-u-Sarajevu-181328.html

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2013 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 26 27 28    

Помоћ за Републику Српску