• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти „Сребреница“ У Сребреници осванули леци са позивом на протјеривање Срба
У Сребреници осванули леци са позивом на протјеривање Срба Штампа Ел. пошта
Написао РТРС / Срна   
недеља, 12 август 2012 00:00
Српска |17:24 | 11/08/2012 | СРНА

У Сребреници су ноћас испред зграда и кућа у којима живе српске породице остављани леци са насликаним љиљаном и позивом на протјеривање Срба из овог града, потврђено је Срни у Центру јавне безбједнисти БијељинаНа летку, који није потписан, уз поруку "Гласајмо за Сребреницу" наводи се, између осталог, да је овај град "био и биће бошњачки".

„У име Алаха, милостивог, самилосног! Нека се казни сваки Србин због геноцида у Сребреници, нека освета буде правда за Србе, нека прва брачна ноћ буде наш завјет, нека се сви Срби протјерају из Сребренице, Сребреница је била и биће бошњачка!“, пише у тексту.

Окружно тужилаштво у Бијељини захтијева да сребреничка полиција истражи случај растурања летака у Сребреници у којим се позива на протјеривање Срба и поднесе извјештај.Дежурни тужилац бијељинског Окружног тужилаштва рекао је Срни да полиција има задатак да прикупи што више летака и ово кривично дјело оквалификују као распиривање националне и вјерске мржње и нетрпељивости.

„У сребреничкој Полицијској станици нису се могли изјаснити ко је извршилац овог дјела“, рекао је дежурни тужилац.

Из Центра јавне безбједности Бијељина раније је Срни речено да је полиција извршила увиђај и да је истрага у току.

Предсједник Борачке организације Сребреница Милош Миловановић рекао је да су леци углавном стављани испред српских станова, што показује какав је циљ Бошњака за предстојеће изборе.

„Из овога се види да је порука јасна, и да је све речено. Начин на који се ушло у кампању за предстојеће локалне изборе показује да, ако Бошњаци побиједе у Сребреници, за српски народ ту опстанка неће бити“, сматра Миловановић.

Заједнички кандидат СНСД-а и СДС-а за начелника Сребренице Весна Кочевић истакла непријатно је изненађена због летака који су увредљивог садржаја и навела да је овај случај узнемирио међу српско становништво.

„Онај ко је писао, имао је намјеру да унесе немир међу српске становнике Сребренице“, оцијенила је у изјави Срни Кочевићева.

Замјеник начелника општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је Срни да је огорчен оваквим порукама, те да гарантује да то Бошњаци нису урадили.

Према незваничним подацима, у Сребреници је око 1000 новорегистрованих Бошњака и око 200 Срба.


ПАВЛОВИЋ: ЦИЉ - ЗАСТРАШИТИ СРБЕ ДА НЕ ИЗАЂУ НА ИЗБОРЕ


Леци који су ноћас остављени у Сребреници са позивом на протјеривање Срба, покушај су застрашивања српских бирача да не би изашли на предстојеће локалне изборе,а један од главних покретача оваквих активности је замјеник начелника општине Ћамил Дураковић, сматра предсједник сребреничке Скупштине општине Радомир Павловић.

"Дураковић користи буџет општине за предизборну кампању и његов задатак је да Сребреницу `истргне` из Републике Српске", рекао је Срни Павловић.

Он сматра да ово представља "још један специјални рат против против Срба".

Павловић је истакао да су немогући услови за живот српског становништва под бошњачком влашћу, јер се на сваком кораку наилази на дискриминацију.

В.Ч.


http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=66966 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2012 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску