• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти „Сребреница“ Сребреничка превара века: И Ахметовић и Дураковић пријаљују фантомске станаре
Сребреничка превара века: И Ахметовић и Дураковић пријаљују фантомске станаре Штампа Ел. пошта
Написао ПРЕС РС   
уторак, 07 август 2012 13:19

Сребреница 02. 07. 2012  | ПРЕСС РС

 

Куће вођа СДА препуне лажних Сребреничана!

Координатор бошњачке кампање „Гласајмо за Сребреницу“ Емир Суљагић, главна уредница сарајевског недељника „Дани“ Душка Јуришић и још најмање 200 људи који живе и раде у Федерацији БиХ, извадили су у протеклих месец дана личне карте са лажно пријављеном адресом становања у Сребреници.

Како за Пресс РС откривају одлично обавештени извори из МУП-а Републике Српске, недавна рутинска контрола новопријављених „Сребреничана" показала је да на адресама које су Суљагић, Јуришићева и друштво пријавили као место пребивалишта живе потпуно други људи. Осим тога, ови житељи ФБиХ своја нова пребивалишта махом су пријављивали на адресама бошњачких политичара из Сребренице, као што су заменик начелника општине Ћамил Дураковић и одлазећи министар безбедности БиХ Садик Ахметовић.

- Бивши министар образовања у Влади Сарајевског кантона Емир Суљагић, који је главни агитатор масовног пријављивања Бошњака из Федерације БиХ за предстојеће изборе у Сребреници, пре месец дана извадио је нова лична документа, где наводи да му је место становања у приградском сребреничком насељу Видиковац. Када је полиција отишла да провери да ли Емир Суљагић тамо заиста и станује, установљено је да је координатор кампање „Гласајмо за Сребреницу" пријављен на кућној адреси Ћамила Дураковића! Новинарка Душка Јуришић која, као и Суљагић, живи и ради у Сарајеву, такође је пријављена на лажној адреси. У кући у Улици Сребреничких одреда где је, наводно, Јуришићева пронашла нови топли дом, идентификован је само власник куће, а то је извесни Хајрудин Налић - откривају извори Пресса РС.


Наши саговорници истичу да је апсолутни рекордер по броју фиктивних станара, ипак, кућна адреса одлазећег министра безбедности БиХ Садика Ахметовића, под чијим кровом је, како кажу, само у последњих месец дана уточиште нашло најмање пет нових „Сребреничана".

- Број чељади у Ахметовићевој кући у Подгају ускоро би могао да се повећа за још два „јака" члана, пошто су санџачки муфтија Муамер Зукорлић и његов загребачки колега Азиз Халиловић најавили да ће се регистровати за предстојеће изборе у овом граду. Зукорлић и Халиловић су, иначе, редовни гости Садика Ахметовића и управо из његове куће су најавили да ће се пријавити за становање у Сребреници - тврде наши саговорници.

Да бошњачка кампања прикупљања нових гласова за Сребреницу све више подсећа на фарсу, за Пресс РС потврђује и председник СО Сребреница Радомир Павловић. Он истиче да су само протеклог месеца преко локалне поште у Сребреницу стигле чак 264 нове пријаве промене пребивалишта.

- Углавном је реч о Бошњацима из Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара... Пошто нико од тих људи не живи у Сребреници, очигледно је да је то класична злоупотреба изборних правила. Према неким информацијама, сви су фиктивно пријављени на неких двадесетак адреса у Поточарима, Сућески, Скендеровићима, Подгају, Сасама... Што се тиче Суљагића и Јуришићеве, њих двоје никад нико није видео у нашем граду иако се прича да су пријављени као становници Сребренице - каже Павловић.

Заменик начелника Сребренице Ћамил Дураковић, кандидат свих бошњачких странака за начелника Сребренице, признао је да је координатор кампање „Гласајмо за Сребреницу" Емир Суљагић пријављен на његовој адреси у Видиковцу. Међутим, он тврди да у томе нема ништа спорно, јер, како каже, Суљагић заиста живи у његовом домаћинству!

- Наравно да Емир Суљагић станује код мене. Тренутно није овде, јер има нека посла у Тузли. Међутим, одговорно тврдим да он живи и спава у мојој кући - уверава Дураковић.

Емир Суљагић и Душка Јуришић јуче се нису јављали на наше телефонске позиве.

 

 

Борис Кнежевић

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2012 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску