• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти „Сребреница“ Шокантна неистина "Анадолије" о беби међу "жртвама геноцида"
Шокантна неистина "Анадолије" о беби међу "жртвама геноцида" Штампа Ел. пошта
Написао ПРЕС РС   
субота, 13 јул 2013 09:29

Сребреница 11. 07. 2013 | Прес РС

У лажи су кратке ноге!

Серија бизарних догађаја који су пратили овогодишњи сребренички "Марш мира", од напада стршљенова до удара грома у колону која се из Тузле кретала према Поточарима, употпуњена је морбидном причом у режији турске новинске агенције "Анадолија", која је објавила лажну информацију да се међу жртвама "геноцида" налазила и једна беба!


ПРИКАЗАТИ СРБЕ КАО МОНСТРУМЕ Манипулације са сахранама у Поточарима

Према тврдњама новинара "Анадолије", ради се о женском новорођенчету Хаве и Хајрудина Мухића из Сребренице које су, како се наводи, заједно са оцем и двојицом браће, убили припадници Војске Републике Српске у јулу 1995. године. У причу о беби која је страдала од "четничке руке" уплео се и директор Института за нестала лица БиХ Амор Машовић. Он је новинару "Анадолије" изјавио да упркос спремности Института "да се удовољи жељи мајке Хаве, беба из формалних разлога неће моћи добити име на мезарју у Поточарима".

- Додељивање имена није било могуће извршити због процедура, односно неопходности уписа у матичне књиге - објаснио је Машовић.

 

Деманти из Сарајева

Упркос настојањима аутора текста да се безимено новорођенче по сваку цену уврсти на листу жртава сребреничке трагедије, деманти ове "дирљиве" приче стигао је експресно, и то из самог Сарајева! Наиме, новинар Елдин Хаџовић, шокиран неистинама објављеним у поменутом тексту, на свом Фејсбук профилу је дословно написао да је реч о потпуној лажи, будући да беба о којој се "Анадолија" расписала уопште није убијена, већ је мртворођена!

- Лажеш, Анадолијо! Беба није убијена, него је мртва рођена. Да не знам жену и да лично нисам учествовао у проналажењу тела тог детета, помислио бих да је ово све овако било - пише Хаџовић.

 

Пуне руке посла за лекаре!

"Проклетство" које се надвило над учеснике овогодишњег "Марша мира" наставило се и јуче, пошто је, према наводима федералних медија, велики број бошњачких "ходочасника" затражио медицинску помоћ због неадекватне обуће која им је направила "живе ране" на ногама. Такође, било је и оних који су се за помоћ лекарима обратили због тога што су прозебли на "кијамету", који их је од планине Удрч пратио све до Поточара.

- Медицинске екипе имале су пуне руке посла. После напада стршљенова и удара грома, када је повређено 14 људи, велики број учесника јуче је тражио помоћ из разних разлога - наводе федерални медији.

Председник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице Младен Грујичић за Пресс РС каже да није претерано изненађен морбидним покушајем да се трагедија једне породице злоупотреби у дневнополитичке сврхе.

 

Запрепашћујућа мржња

- Ако су у Поточарима претходних година сахрањивани људи који немају никакве везе са Сребреницом, који овде никад нису живели, нити су на овим просторима убијени, нисам изненађен покушајима да се Срби прикажу и као монструми који су убијали тек рођену децу. Иако су у пројекат одржавања мита о "геноциду" над Бошњацима уложене велике паре, истина све више излази на видело. Сваког дана сазнају се нове појединости о Бошњацима који су 1995. године отишли из Сребренице у Западну Европу, Аустралију или Америку, али се њихова имена налазе уклесана на споменику у Поточарима, иако су ти људи данас живи и здрави! У лажи су кратке ноге, а да Бог све види и зна, показује и серија несрећних догађаја која је ових дана задесила учеснике тзв. "Марша мира". Не можете радити лоше и надати се добром од "оног горе" - поручује Грујичић.

Члан Скупштине БОРС-а Михајло Парађина каже да је запрепашћен количином мржње и измишљотина које су усмерене против Срба приликом сваког обележавања 11. јула.

- Сваке године у ово време сведочимо невероватним лажима које долазе са бошњачке стране. У ову оркестрирану кампању сада се убацила и турска "Анадолија". Ако мисле да ће на овај начин градити заједнички живот и будућност у БиХ, грдно су се преварили- каже Парађина.

 

Борис Кнежевић

 

http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/41053/U+la%C5%BEi+su+kratke+noge!.html

 

Напомена karadzic-odbrana.com:

Покушај лансирања неистине турске новинске агенције Анадолија најбоље разоткрива и демантује текст који је сама ова агенција објавила у децембру 2012. године одакле цитирамо део разговора са бебином маком Хајром Мухић, која између осталог каже и:

 

"Nakon pada Srebrenice stigli smo u Potočare. Došla sam tamo s jednom komšinicom i još nekim djevojkama. Svi smo bili u velikom strahu. Nikad, čini mi se, više ljudi na jednom mjestu nisam vidjela. Bila sam u devetom mjesecu trudnoće i odjednom sam osjetila strašne bolove. Poveli su me prema zgradi gdje su bili doktori. Okolo hodaju pripadnici Unprofora i s njima srpski vojnici, također, obučeni u uniforme UNPROFOR-a. Ne znaš ko je ko od njih. Porodila sam se između dva i tri sata ujutro. Odnijeli su bebu. Rekli su da je dijete mrtvo rođeno, jer mu se pupčana vrpca ovila oko vrata. Potom su došla dvojica Unproforaca i odnijeli dijete..."

 

( 10.12.2012. Hava Muhić želi svoju bebu ukopati u Potočarima; http://www.klix.ba/vijesti/bih/hava-muhic-zeli-svoju-bebu-ukopati-u-potocarima/121210098 ; приступљено 12. јула 2013)

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску