• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини СДА и Ахметовић упозорени због везе са Иранцима?
СДА и Ахметовић упозорени због везе са Иранцима? Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
понедељак, 06 август 2012 00:00

Срна - 03.08.2012 09:59


САРАЈЕВО - Амбасадори САД и Велике Британије у БиХ Патрик Мун и Најџел Кејси упозорили су министра безбједности БиХ Садика Ахметовића и СДА да међународни фактор енергично од њих тражи да прекину везе са иранском обавјештајном линијом и да престане дјеловање параобавјештајних центара у СДА, тврди "Дневни аваз".

Лист подсјећа да СДА има свој Одбор за безбједност, на чијем је челу Бакир Алиспахић, који се налази на америчкој "црној листи" и за којег се сматра да је дугогодишњи дио иранских веза у БиХ.

Исти извор наглашава да СДА има и паравојни Одбор за одбрану, гдје се налази и генерал Фикрет Муслимовић, који је био дио ратне линије за довођење и распоређивање муџахедина у БиХ, што, како се наводи, указује на везу СДА са "иранском линијом".

 

"Вјероватно ова димензија и није важна за међународну заједницу, јер је за њих апсолутни приоритет глобална борба против тероризма и његово елиминисање и законско санкционисање на мјестима гдје настаје, како би се превенирали терористички акти и упади на тло великих сила и држава", наводи се у тексту.

Позивајући се на бројне медијске наводе, "Аваз" тврди да је актуелни предсједавајући Предсједништва БиХ и високи функционер СДА Бакир Изетбеговић већ двадесетак година главни човјек "иранске везе" у региону.

Из Министарства безбједности БиХ саопштено је јуче да је Ахметовић са амбасадорима САД и Велике Британије разговарао о актуелној безбједносној ситуацији у БиХ и свијету.

Ахметовић је истакао да у врху приоритета овог министарства остаје борба против тероризма, организованог криминала и корупције.Досадашња сарадња безбједносних агенција оцијењена је веома добром, а истакнута је и спремност за наставак и унапређивање сарадње у борби против свих безбједносних изазова.

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2012 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску