• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини Али Хамад, бивши официр Ал Каиде: Признаје злочине
Али Хамад, бивши официр Ал Каиде: Признаје злочине Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
петак, 23 јануар 2009 00:00

В. МИТРИЋ, 18.01.2009 20:12:41

СВЕДОК Хашког тужилаштва у процесу против генерала Расима Делића, ратног команданта Армије БиХ, који жарко очекује да добије азил Србије, исказом против Изетбеговићевог команданта значајно је утицао да се промени представа о карактеру минулог рата у бившој централној републици некадашње Југославије.

То је оцена и доброг дела муслиманских медија, јер је бивши официр Ал каиде успео да докаже да "Алахови борци" из белог света нису у Босну и Херцеговину пали с неба, већ су били миљеници сарајевског режима, али су доживели да сада власти БиХ желе да их се ратосиљају.

Али Хамад, бивши официр Ал Каиде, који се налази у имиграционом центру у Лукавици, уверен је да ће, уместо у матичну земљу Бахреин, бити испоручен Београду, где је спреман да пред Специјалним судом за ратне злочине сведочи о злоделима јединице "Ел муџахедин" у региону Возуће и Завидовића, где су, поред осталог, Србима одсецали главе!


Али Хамад не би био тако непријатан сведок за многе у Сарајеву и БиХ да на светлост дана није изнео и документе попут оног до којег су дошле "Новости", у којем Алијин генерал Расим Делић наређењем практично потврђује да су били под командом Армије БиХ, њеног Трећег корпуса, а под врховном командом муслиманске владе из Сарајева, чији је врховни командант био Алија Изетбеговић.

Према сазнању "Новости", овај некадашњи Алахов борац доставио је и списак од 1.703 муџахедина, наводећи прецизне податке о њима, укључујући и матичне бројеве. Те спискове до сада нико није оспорио.

- У најмању руку је чудно зашто Босна и Херцеговина жели да изручи Али Хамада, који у овој земљи има супругу са којом је у браку од 1995. године, и две ћеркице, од којих је једна трећи, а друга седми разред основне школе - прича његов адвокат Душко Томић. - Правосуђе Србије ће имати прилику да пред њим, о најтежим ратним злочинима, сведочи једини познати официр Ал Каиде који јој је окренуо леђа. Шансу коју испушта Сарајево, срећом, сви су изгледи, неће пропустити Београд, и то је велико охрабрење и за правду, и за истину.

Наш саговорник каже да је његов клијент потврдио да су муџахедини били толико интегрисани у оружане снаге БиХ, и да је на њихово инсистирање од Армије БиХ, која је имала и Хрвата и Срба, направљен искључиво кадар по мери Алахових ратника. Тако су из Армије БиХ морали да оду пуковник Стјепан Шидер, иначе Хрват, а потом и генерал Јован Дивљак, који је Србин.

 

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=3&status=jedna&vest=135994

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јануар 2009 >
н п у с ч п с
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 24
25 26 27 28 29 30 31

Помоћ за Републику Српску