• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини Имамовић прети џихадом, нико неће да га хапси
Имамовић прети џихадом, нико неће да га хапси Штампа Ел. пошта
Написао Пресс РС   
петак, 04 новембар 2011 17:30

Пресс РС
Сарајево 03. 11. 2011


ВОЂА ВЕХАБИЈА ОТВОРЕНО ПРОВОЦИРА ДРЖАВУ

Имамовић прети џихадом, нико неће да га хапси

Вехабије из Горње Маоче наставиле су да провоцирају државу и после терористичког напада на Амбасаду САД у Сарајеву, у којем је припадник тог резервата исламских милитариста у срцу Европе Мевлид Јашаревић испалио 105 метака у дипломатско представништво најмоћније светске силе у нади да ће бити ликвидиран и стећи ореол шехида.

Међутим, само дан пошто Јашаревић, ипак, није успео да умре „мученичком смрћу" и тиме купи карту за рај, његов духовни учитељ и неформални вођа сподоба са шиљатим брадама Нусрет Имамовић запретио је још гором одмаздом „ћафирима", најављујући почетак џихада у Босни и Херцеговини. Имамовић је у хушкачком говору свом следбенику Јашаревићу замерио једино на томе што се упустио у акцију „бесциљног крвопролића" пошто он и „паметнији од Јашаревића" у Горњој Маочи спремају свети муслимански рат, који ће, како је истакао, повести против „познатих непријатеља".

 

Истина, Имамовић је додао и да ће у џихад кренути када за њега буду спремни, што надлежним службама нипошто не би смело да представља олакшање и оправдање за одлагање обрачуна са есктремистима из Горње Маоче, чија је дужина панталона обрнуто сразмерна количини мржње коју носе у себи и отворено је пропагирају.

Напротив! Безбедносне службе у акцију разбијања вехабијског бастиона у Горњој Маочи морале би да крену одмах да не би дочекале да се Имамовићева суманута најава о џихаду оствари. Експерти, међутим, упозоравају да од те акције нема ништа и да неће ни бити све док безбедносне агенције у БиХ буду умањивале значај и последице терористичког напада у Сарајеву. Наши саговорници тврде да је најгоре од свега то што „безбедњаци" на кључним позицијама то чине по налогу дела Стејт департмента, којем не одговара да истина о рату и послератним збивањима у БиХ исплива пошто би се и сами нашли у необраном грожђу због стварања услова за бујање радикалног исламизма у Босни.

Извори Пресса РС из обавештајних структура, које нису у истом колу са заштитницима вехабија, тврде да је непојмљиво да је Имамовић још увек на слободи.

- Скандалозно је то што тај човек, који је пре неколико година написао да самоубилачки напади нису забрањени и да могу да се користе у изузетним приликама, није ухапшен као могући инспиратор и налогодавац терористичког напада! То значи да некоме није у интересу да разбије гнездо терориста у Горњој Маочи, одакле је наређен и напад на полицијску станицу у Бугојну! То, такође, значи да у скорије време можемо очекивати и нове, вероватно још крвавије нападе, који ће представљати стварну објаву џихада - упозорава добро упућени извор.


Јашаревићу „испиран мозак"


Саговорник Пресса РС из Обавештајно-безбедносне службе БиХ потврдио је да су истражни органи анализирали снимак Имамовићевог говора у Рахићу после напада на амбасаду САД (видети оквир) и утврдили да он представља доказ да је нападачу Мевлиду Јашаревићу испиран мозак пре него што је изашао из трамваја и сасуо рафал из „калашњикова" у најобезбеђенију зграду у Сарајеву.

Дарко Трифуновић, професор на Факултету безбедности у Београду, упозорава да ће се у истрага у Сарајеву базирати на оптужбама против извршилаца напада на амбасаду.

- Не постоји већа хипокризија од тога да напад вехабија осуђују Бакир Изетбеговић, реис Церић и званичници САД. Па они су и увезли радикалне исламисте у БиХ! Американци ће морати да оћуте и отрпе овај низак ударац - тврди Трифуновић.

Он каже да у БиХ одавно постоји биро ФБИ-ја и да су из Вашингтона нове америчке „федералце" послали само да утврде ко је направио пропуст у сарајевској филијали.
Гурање под тепих

- Мени су људи из америчког Конгреса већ потврдили да ће оно што се у Сарајеву десило бити стављено под тепих. Босна је врућ кромпир за бројне актуелне званичнике Стејт департмента који су унапређени након службе на Балкану у време Била Клинтона. Нико од њих неће пљувати на себе, јер ако би се обелоданило да иза вехабија стоје Бакир Изетбеговић и реис Церић, многи у Вашингтону морали би да поднесу оставке и признају да су овде подржавали погрешну страну - упозорава Трифуновић.

Стручњак за безбедност Предраг Ћеранић истиче да безбедносне службе у БиХ имају довољно инструмената да злу из Горње Маоче стану на крај. Он, међутим, тврди да за то не постоји политичка воља и оцењује да ће радикалне вехабије у БиХ бити толерисане све док им се интереси поклапају са интересима дела званичника САД и НАТО.

- Требало би хитно лоцирати, неутралисати и процесуирати вође и идеологе вехабија у Маочи и на неколико локација у Сарајеву, забранити или оперативно покрити њихове јавне скупове и трибине и угасити неколико интернет-сајтова путем којих шире пропаганду и регрутују фанатике - објашњава Ћеранић.

 
 
Доказ на Јутјубу

Шта је Имамовић рекао после напада на амбасаду

Нема тајног џихада, свети рат треба објавити и уздићи Алахову веру


У предавању одржаном у селу Рахић код Брчког, непосредно након терористичког напада у Сарајеву, вођа радикалних исламиста из Горње Маоче Нусрет Имамовић формално се оградио од Јашаревићевог чина, али га није осудио.

- Овај поступак је неисправан, ми га не подржавамо и не позивамо људе да се тако понашају - рекао је Имамовић, али је већ у следећој реченици објаснио да Јашаревићев напад представља „бесциљно крвопролиће које не прописује исламска вера".

- Овом вером је прописан џихад, као борба на Алаховом путу, за уздизање Алахове вере. Тај џихад мора бити јасно обзнањена борба, од познате легалне стране, према познатом непријатељу, са познатим циљевима и условима. Нема тајног џихада - поручио је Имамовић следбеницима у предавању чији је снимак објављен на Јутјубу.

 

 

Екипа Пресса РС

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< новембар 2011 >
н п у с ч п с
    1 2 3 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Помоћ за Републику Српску