• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини Британци знали за учешће својих држављана и исламиста у грађанском рату у БиХ
Британци знали за учешће својих држављана и исламиста у грађанском рату у БиХ Штампа Ел. пошта
Написао РТРС / СРНА   
четвртак, 30 март 2017 12:15

30/03/2017 | РТРС | СРНА

Британске обавјештајне службе имале су сазнања о масовном учешћу својих држављана и радикалних исламиста у грађанском рату у БиХ, пише "Блиц".

Строго повјерљив документ Одјељења службе безбједности Трећег корпуса такозване Армије БиХ од 31. октобра 1995. године показује да су телефоне са бројевима британских оператера користиле готово све вође и оснивачи злогласног одреда "Ел муџахедин".

У том документу, који се налази у посједу "Блица", истиче се да је телефон са британским бројем за комуникацију са борцима из "Ел муџахедина", између осталог користио и идејни творац савременог тероризма и оснивач Ал каиде Осама бин Ладен.

"За дистрибуцију пропагандних материјала и видео-снимака који приказују ритуална одрубљивања глава заробљених српских цивила и војника, осим Бин Ладена, у тајном документу бошњачких безбједњака наводе се имена и телефони и бројних других познатих терориста, међу којима је и оснивач 'Ел муџахедина' Египћанин Абу Хамза ал Масри", пише "Блиц".

Саговорници овог листа из обавјештајно-безбједносних структура Републике Српске тврде да не постоји ни теоретска шанса да британске обавјештајне службе, које важе за најбоље у свијету, нису знале да вође радикалних исламиста користе телефоне са бројевима Велике Британије.

Саговорници листа наводе да постоје бројни докази да је цијела мрежа муџахедина у БиХ, као и сам одред 'Ел муџахедин' био под контролом британских обавјештајних служби.

"Недавни терористички напад у Лондону који је извео бивши припадник одреда 'Ел муџахедин' и британски држављанин Халид Масуд, али и документи бошњачких безбједњака који показују да су све вође и оснивачи тог одреда за међусобну комуникацију користили телефоне са британским бројевима, говоре да су тајне службе Велике Британије до гуше биле упетљане у ратна дешавања у БиХ", кажу саговорници овог листа.

Некадашњи високи функционер службе државне безбједности бивше СФРЈ Божидар Спасић тврди да постоје бројни докази да су Британци тајно подржавали радикалне исламске фанатике за вријеме рата у БиХ, те да је Абу Хамза ал Мисри прије рата у БиХ био познати сарадних британског М16.

 


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=247892

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2017 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 31  

Помоћ за Републику Српску