• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини БиХ расписала међународну потерницу за Амиром Џинићем
БиХ расписала међународну потерницу за Амиром Џинићем Штампа Ел. пошта
Написао Блиц   
среда, 22 фебруар 2017 22:03

Агенције | 22. 02. 2017 - 14:21h | Блиц

КОЉАЧ ИЗ БОСНЕ Придружио се Исламској држави, и у Сирију одвео жену и ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ

Интерпол је на захтев власти Босне и Херцеговине, расписао међународну потерницу за држављанином те земље Амиром Џинићем, за којим се трага због повезаности с терористичком организацијом Исламска држава (ИД), пренели су локални медији истичући како се он сада придружио групи од десет држављана БиХ за којима због истог разлога трагају полиције широм света.

Џинић (43), пореклом из Тешња у централној Босни, под истрагом је због кривичних дела организовања терористичке групе, финансирања терористичких активности и тероризма.

Према наводима "Дневног аваза", он је на попису особа за којима је расписана тзв. црвена потерница након што је утврђено да је још 2013. године отпутовао у Сирију, а са собом је повео и супругу те чак деветоро деце.

Алмир, један од његових синова, у БиХ се вратио 2016. године и одмах је ухапшен. Признао је кривицу због суделовања у терористичким активностима и придруживања паравојним групама. Ипак, упркос томе осуђен је на скандалозно благу казну од само годину дана затвора. Према информацијама којима располажу безбедносне агенције у БиХ, Џинић и његова супруга и остала деца и даље су у Сирији.

Због кривичних дела повезаних с тероризмом Интерпол је, на захтев из БиХ, раније расписао потернице за Едином Алијевим, Самидом Цицваром, Насером Арнаутом, Рамом Граховићем, Ибром Чуфуровићем, Едином Печенковићем, Јасмином Кесеровићем, Сулејманом Мешановићем и Сенадом Касуповићем. Трага се и за Ахмедом Зухаријем који, уз држављанство БиХ, има и држављанство Саудијске Арабије.

 


http://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/koljac-iz-bosne-pridruzio-se-islamskoj-drzavi-i-u-siriju-odveo-zenu-i-devetoro-dece/5vew20j

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2017 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 23 24 25
26 27 28        

Помоћ за Републику Српску