• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини МАСКЕ СУ ПАЛЕ Командант Исламске државе је амерички специјалац
МАСКЕ СУ ПАЛЕ Командант Исламске државе је амерички специјалац Штампа Ел. пошта
Написао Avaz.ba   
недеља, 20 септембар 2015 21:23

Главна тема најутицајнијих америчких политичких портала
Објављено: 20. 09. 2015 - 09:04 | Avaz.ba | Глобус » Свијет

Омар ал-Сишани, командант Исламске државе, обучаван је од стране специјалних јединица САД-а у Грузији, у периоду од 2006. до 2010. године, а о томе пише више утицајних америчких медија.

Наиме, Бизнис Инсајдер наводи да "амерички медији признају улогу САД-а у расту Исламске државе", бавећи се темом ове информације да је џихадиста обучаван у америчкој војсци која је одјекнула у америчким медијима.

Информација је постала главна тема најутицајнијих америчких политичких портала.

Наиме, откривено је и потврђено да је Омар ал-Сишани, један од главних људи Исламске државе, обучаван од стране специјалних јединица армије САД-а у тренинг центрима у Грузији.

Ал-Сишани је познат као борац у Чеченији, а затим и у Грузији, да би данас ратовао у Сирији и Ираку као један од команданата терористичке групе Исламска држава.

Он је заправо из Грузије и право име му је Таркан Батирашвили.

Портал McClatchyDC.com се позива на изворе у војном врху Грузије и наводи свједочења да је "ал-Сишани препознат као звјезда и истакнути борац у специјалним јединицима САД-а".

Он је био звјезда у успону и као такав је третиран, наводи McClatchyDC.com ријечи једног од још увијек активних припадника војске Грузије.

- Сви смо обучавани од стране америчких специјалних јединица и он је био један од најбољих војника – рекао је извор портала McClatchyDC.com.

Ова информација никако не иде у прилог Бјелој кући, јер гласно отвара питање да ли су САД покровитељ исламских терориста, односно, расвјетљава чињеницу да улога САД-а у развоју Исламске државе нимало није наивна, него да је ријеч о дугогодишњим односима војске САД-а са различитим терористичким групацијама које лако може ставити под контролу.


Аутор: (Ми. К)

 

http://www.avaz.ba/clanak/196168/maske-su-pale-komandant-islamske-drzave-je-americki-specijalac

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< септембар 2015 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Помоћ за Републику Српску