• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини БиХ: Говор мржње по директиви
БиХ: Говор мржње по директиви Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
четвртак, 19 септембар 2013 16:03

А. МАЦАНОВИЋ | 18. септембар 2013. 20:29  

Вехабијски вођа из Бужима поново узнемирио јавност. Боснић: Наше је све од Приједора, Бањалуке и Вишеграда до Санџака

БАЊАЛУКА - Видео-снимак који је на „Јутјуб“ поставио вехабијски лидер Хусеин Билал Боснић из Бужима у којем је обелоданио да су вехабије током рата планирале освајање Приједора, Бањалуке, Вишеграда, па све до Санџака, поново је узнемирио јавност и распламсао међунационалне тензије у „бурету барута“ званом Босна и Херцеговина.

- Ко нас је зауставио 1995. године да узмемо Бањалуку и Приједор и да не извршимо обећања која смо дали народу - да ћемо клањати на мосту Мехмед-паше у Вишеграду? Да ћемо онда кренути према Санџаку? То је све наше - поручује Боснић на снимку који носи наслов „Билал Боснић хутба: неред на копну и на мору... ко га чини“.

ХАРАЧ

БОСНИЋ, вођа вехабија из Бужима, аутор је многобројних видео-снимака, а познат је постао по ономе у којем каже да вехабије циљају на узимање харача од Срба и Хрвата у БиХ.

Ставови попут Боснићевог у последње време нису усамљени у БиХ, а међунационалну мржњу посебно распирује такозвана невладина организација „1. март“ из Сарајева, чији челници упоређују српске вође у РС са вођама Вермахта, а 49 одсто територије БиХ (Република Српска) називају окупираном. Војно--политички аналитичар из Бањалуке Гостимир Поповић сматра да је реч о диригованим активностима на релацији Анкара - Сарајево и да се користи сваки моменат да се у БиХ учврсте активности исламских организација.

- Коалиција „1. март“ је под директном контролом министра спољних послова БиХ Златка Лагумџије и ништа што изјављују челници те организације није случајно. Све диригује политички естаблишмент у Сарајеву - тврди Поповић.

Он сматра да ће се овакве активности наставити и да ће постати још офанзивније и радикалније.

- Република Српска, преко својих институција, мора наћи начина да разоткрије те организације, јер међународна заједница очито нема намеру да реагује на овакве поруке мржње и угрожавање међунационалних односа. То су њихови миљеници и свако ко очекује да ће реаговати неко из међународне заједнице, наиван је - истиче Поповић.

Најновији иступ вехабије Боснића изазвао је осуду и дела челника из Федерације БиХ, па је тако члан Заједничке комисије парламента БиХ за одбрану и безбедност Мехмед Брадарић мишљења да се ради о говору мржње који мора да се санкционише.

- Ова држава то мора почети да кажњава. Ако то не учини сада, такве изјаве ће се страшно мултиплицирати. Тужилаштво БиХ мора почети да ради свој посао - истиче Брадарић.

 

 

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:454712-BiH-Govor-mrznje-po-direktivi

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< септембар 2013 >
н п у с ч п с
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Помоћ за Републику Српску