• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини Вехабије би харач од Срба и Хрвата
Вехабије би харач од Срба и Хрвата Штампа Ел. пошта
Написао Независне новине   
понедељак, 18 фебруар 2013 15:55

Драган Сладојевић - 18.02.2013 09:00

БАЊАЛУКА, БИХАЋ - Хусеин Боснић, познатији као Билал, лидер вехабија из Бужима, поручио је да су им намјере да од Срба и Хрвата узимају десет одсто имовине, по узору на Османско царство, које је од немуслиманског становништва узимало харач.

Један од најпопуларнијих проповједника међу припадницима вехабијског покрета, у својој је хутби, која је недавно осванула на видео-сервису YоуТубе, казао је истомишљеницима да не смију да дирају част и да пролијевају крв Срба или Хрвата, али ако су они "под оквиром ислама".

"И његове обавезе према таквим повластицама, које он има у нашем друштву, јесте само да буде лојалан и да једном у години, ако буде имао могућности, одвоји онолико колико халифа одреди, као што су Османлије одредиле Србима - десет посто", поручио је Боснић, који је због тероризма хапшен у октобру прошле године, а потом је пуштен.

 

На видеу, под називом "Билал Боснић - хутба 18.1.2013 - Наш однос према Кур'ану", вехабија даље прецизира да би један дан у години богаташи требало да од своје имовине доносе десетину и онда су "мирни", "нико их не смије дирати и нико их не смије мобилисати".

Штавише, на крају хутбе, која траје око 44 минута, поручио је да ће ислам да уђе у сваку кућу.

    Боснић казао истомишљеницима да не смију да дирају част и да пролијевају крв Срба или Хрвата, али ако су они "под оквиром ислама"

За безбјеносне стручњаке овдје је све јасно - за полицију и остале институције Боснић је "направио" много посла.

"Вехабије не поштују овај систем, ову државу. То што је он рекао представља кршење Устава и закона ове земље. Било је нужно да полиција већ испита шта се дешава у тим типичним заједницама гдје они живе и да јавност буде мирна ако се тамо ништа не дешава. Сувише података говори да је ипак потребно бити опрезан", оцјењује Душанка Мајкић, предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ.

Експерти за безбједност кажу да је циљ вехабија да се друштво привикне "на могућу неслободу у којој ће морати да живи".

"Бити муслиман типа Билала Боснића значи живјети у календару који касни 700 година. То што је рекао је пријетећа порука, која руши уставни поредак ове земље, али и заговарање вјерске државе и заговарање дискриминације немуслимана", истиче Џевад Галијашевић, експерт за тероризам.

Није ово, међутим, први испад Боснића, на чијим су се хутбама раније могле чути и друге пријетеће ријечи.

"Знајте, тек је почело да се крвари и неће стати, Алах најбоље зна, док год не дође побједа ислама. Значи, треба сви да се мобилизирамо, треба сви да станемо у одбрану ислама.... ", говорио је раније Боснић.

С обзиром на то да се спомиње да се Боснић углавном креће у околини Бихаћа, питања, у вези са најновијим пријетњама у режији вехабијског вође, у петак смо послали МУП-у УСК, али одговоре, до закључења данашњег броја "Независних", нисмо добили.
Овако је говорио Боснић

•        Само још једном, кјафире, пробај дирнути муџахиде, ето одмах са свих страна наше браће талибана да ратом пресуде.

•        Знајте, тек је почело да се крвари и неће стати, Алах најбоље зна, док год не дође побједа ислама.

•        Треба сви да се мобилизирамо, треба сви да станемо у одбрану ислама.

 


http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vehabije-bi-harac-od-Srba-i-Hrvata-180409.html

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2013 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Помоћ за Републику Српску