• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини Хорор у јазбини вехабија
Хорор у јазбини вехабија Штампа Ел. пошта
Написао Вести   

12. 02. 2013. 15:03h | Ж. Марковић - Вести


Ново вехабијско упориште у БиХ створено је у селу Дубница, недалеко од Калесије. По угледу на озлоглашену Горњу Маочу код Брчког, на обронцима Мајевице формирана је нова екстремистичка комуна у којој се, према информацијама које су доспеле у јавност, дешавају страшне ствари.


Дубница постала нека врста резервног уточишта за екстремисте из Горње Маоче: Џевад Галијашевић
 
Све је кулминирало прошлог месеца када се испоставило да је један од становника Дубнице покушао да обреже своју супругу. Сарајевски медији су објавили шокантну причу о случају Амеле Б, девојке из околине Бусоваче, која је почетком јануара, са тешким телесним повредама из болнице у Травнику превезена у Клинички центар у Сарајеву. Лекари су утврдили стравичне повреде гениталија. Према доступним информацијама, повреде јој је нанео њен супруг Енес Мешић, гинеколог-аматер, и члан вехабијске комуне у Дубници.

Како сазнају "Вести", вехабије су се у овом селу настаниле пре неколико година, и то тако што су, врло јефтино покуповали српске куће. Експерт за тероризам Џевад Галијашевић каже да је Дубница постала нека врста резервног уточишта за екстремисте из Горње Маоче.
 
- Неформални вођа вехабија из Маоче, Нусрет Имамовић, често борави у Дубници, јер тамо живи његов брат. Ово насеље је направљено по уходаном систему оснивања изолованих заједница, који је прво проведен у Бочињи, па настављен у Маочи, Ошвама, Мехурићима, неким селима око Теслића и тако даље - каже Галијашевић.


 
Нема пријаве

У МУП-у Тузланског кантона медијима је речено да Мешић још увек није приведен. Да ствар буде гора, у полицији кажу да никада нису добили никакву пријаву о насиљу над женом, које је мотивисано радикалним верским уверењима, него да су истрагу покренули по службеној дужности, након што је вест о случају Амеле Б. објављена у медијима.

Према тврдњама медија у Сарајеву, несрећна Амела Б. је Мешића упознала летос, преко интернета. Веома брзо је доселила код њега у Дубницу, али недуго након тога он јој је, прво забранио комуникацију са родбином, а онда је натерао да обуче бурку и да не излази вани. После свега овај фанатик одлучио је да узме скалпел и обреже своју супругу, на начин како се то ради само у најзаосталијим земљама Африке и на Блиском истоку.

- Обрезивање је пре неколико година направио познати имам из Бихаћа Билал Боснић који је у Зеници исекао жену која је касније преминула. У великим муслиманским земљама као што су Иран, Турска, Индонезија или Египат то не постоји - каже Галијашевић.

 

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/291701/Horor-u-jazbini-vehabija

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2013 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Помоћ за Републику Српску