• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини Шокантно - Запрепашћујуће завршне речи пред Судом БиХ
Шокантно - Запрепашћујуће завршне речи пред Судом БиХ Штампа Ел. пошта
Написао ПРЕС РС   
четвртак, 06 децембар 2012 21:31

Сарајево 04. 12. 2012 | ПРЕСС РС

 

Јашаревић најавио нове нападе!

Исламски терориста Мевлид Јашаревић, оптужен за напад на америчку амбасаду у Сарајеву, поручио је јуче пред Судом БиХ да осуђујућа пресуда против њега неће спречити неког другог да заузме његово место у нападима на америчка дипломатска представништва.

НАПАДА ЋЕ БИТИ СВЕ ДОК АМЕРИКАНЦИ НАПАДАЈУ МУСЛИМАНЕ Мевлид Јашаревић

У шокантном исказу на јучерашњем изношењу завршних речи Јашаревић је индиректно наговестио могућност нових терористичких напада његових истомишљеника у случају да му Суд БиХ изрекне осуђујући пресуду, што се и очекује с обзиром на изнесене доказе.

- Ако ме осудите, то неће спречити некога другог да учини исто што и ја. Кајем се само за сваку особу која је тог дана била уплашена, али оваквих напада ће бити све док Американци нападају муслимане - рекао је Јарашевић.

 

Тиме је потврдио да су страховања његовог адвоката Сенада Дуповца била оправдана. Дуповац је, наиме, по завршетку свог исказа, у ком је покушао да оспори Јашаревићеву одговорност за рањавање полицајца Мирсада Велића, рекао да се "више плаши завршне речи свог клијента него тужиоца Дубравка Чампаре".

- Он тог дана није дошао пред амбасаду да некога убије него да буде убијен и мученичком смрћу себи обезбеди место у рају - устврдио је Дуповац, тражећи од суда да Јашаревића не осуди за тероризам него за изазивање опште опасности или угрожавање особа под међународном заштитом, што би била много блажа квалификација од тероризма.

Тужилац Чампара је, међутим, затражио од суда да сва тројица оптужених - Јашаревић и његови саучесници Емрах Фојница и Муниб Ахметспахић - буду осуђена за организовање терористичке групе у вези са терористичким делом, за шта је по закону предвиђена казна од најмање пет година. Он је нагласио да су сва тројица, са Јашаревићем на челу, 28. октобра прошле године свесно извела терористички напад на америчку амбасаду.

Према његовим речима, током суђења је неоспорно доказана њихова кривица без обзира на покушаје одбране да Јашаревића ослободи одговорности за рањавање полицајца Велића. Чампара је подсетио да је Јашаревић за 50 минута, колико је трајао његов напад на амбасаду, све до тренутка када је погођен из полицијског снајпера, испалио чак 105 метака из "калашњикова".

Изрицање пресуде најављено је за 6. децембар.

 

 

http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/28372/Ja%C5%A1arevi%C4%87+najavio+nove+napade!.html

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< децембар 2012 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску