• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини Французи снимили филм о муџахединима у БиХ [Les ch'tis d'Allah, le gang de Roubaix]
Французи снимили филм о муџахединима у БиХ [Les ch'tis d'Allah, le gang de Roubaix] Штампа Ел. пошта
Написао Фронтал   
петак, 23 новембар 2012 13:47

Познате ратне фотографије на којима су муџахедини са одсјеченим српским главама у Босни и Херцеговини снимили су припадници бригаде “Ел муџахид”, у којој су били и лидери банде из француског Рубеа, који су деведесетих година прешли на ислам.

Les ch'tis d'Allah,le gang de Roubaix

Кристоф Казе и Лионел Димон били су вође француске банде и чланови “Ел муџахида”. Казе је погинуо, док Димон свједочи о овој банди из затворске ћелије.

Документарац Оливијеа Пигетија, приказан у Француској на “Франс три”, говори о банди из Рубеа која је била активна током 90-их и коју у околини Лила “нико неће заборавити”. Казе и Димон преобратили су се у радикалне исламисте и својим акцијама прикупљали новац за финансирање међународног тероризма “у име Алаха”.

Полазећи од ових чињеница, документарац Пигетија говори о банди, њиховим злодјелима, а посебно оним почињеним током рата у БиХ. Почетком 90-их ова двојица Француза придружила су се бригади муџахедина у БиХ. Оливије Пигети је током истраживачког рада добио од српских и хрватских војника необјављене видео-снимке кампова муџахедина у БиХ.

 

“Срби и Хрвати су покушали да покажу ове снимке, као и злочине ове бригаде, како би сви сазнали шта се дешавало”, објаснио је режисер франуцском листу “Либерасион”.

Егзекуције и убиства били су дио свакодневнице. У БиХ је мрежа Ал Каиде почела да се формира, а Америка је то дозволила свом будућем непријатељу.

“Млади џихадисти су били потпуно фасцинирани овим наоружаним и обученим, брадатим борцима”, наводи Пигети и додаје да је Ал Каида успјела да изврши удар у БиХ и створи везу између свих европских џихадиста.

Данијел Салваторе Шифер, филозоф и хуманиста који је и присуствовао рату у БиХ, написао је за лист “Пуан” да се ради о невјероватним открићима у овом документарцу у погледу историјске истине о страшном сукобу у БиХ од 1992. до 1995. године. Он истиче да је бригада “Ел муџахид”, која је била у директном контакту са Ал Каидом, починила најгоре злочине над Србима православцима, које су исламисти сматрали за “невјернике”, у настојању да створе прву исламску државу у историји Европе.

Шифер подсјећа да неки новинари тврде да се тадашњи муслимански лидер Алија Изетбеговић једном састао у предсједничкој палати у Сарајеву са Осамом бин Ладеном лично! Он подсјећа да, без обзира на све доказе који се и данас откривају у вези са страдањем немуслимана у БиХ, у Хагу још једино одговарају Радован Караџић и Ратко Младић, док су Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман преминули и сахрањени као заслужни грађани.

 

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=27745#.UK4yboCTOpM.facebook

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< новембар 2012 >
н п у с ч п с
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 24
25 26 27 28 29 30  

Помоћ за Републику Српску